Mandatul directorului general al Companiei „Teleradio-Moldova” a încetat

  • 05 Noiembrie 2021 17:31
Mandatul directorului general al Companiei „Teleradio-Moldova” a încetat

Mandatul directorului general al „Teleradio-Moldova” Olga Bordeianu și cele ale membrilor Consiliului de supraveghere al companiei publice au încetat astăzi odată cu publicarea în Monitorul Oficial a decretului de promulgare a legii pentru modificarea Codului serviciilor media audiovizuale, informează MOLDPRES.

Documentul aprobat ieri în lectura finală de către majoritatea parlamentară prevede că membrii Consiliului Audiovizualului vor putea fi demiși, odată cu respingerea de către Legislativ a raportului anual de activitate a autorității, notează sursa citată.

Totodată, legea prevede un nou mecanism de constituire a componenței Consiliului de Supraveghere și Dezvoltare de la TRM și a Consiliului Audiovizualului. Astfel, aceste autorități vor avea în componența lor câte 7 membri: trei propuși de Parlament, câte unul de la Președinție și Guvern, precum și doi din partea societății civile.

Anterior, mai multe ONG-uri de media au exprimat îngrijorări că noile prevederi vor permite ca audiovizualul să fie subordonat factorului politic.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograf cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
13,85
Cer acoperit de nori
Umiditate:72 %
Vint:5,66 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău