Mandat de arest pe numele lui Vlad Plahotniuc, emis de o instanță din Moscova

  • 05 August 2019 14:15
Mandat de arest pe numele lui Vlad Plahotniuc, emis de o instanță din Moscova

O instanță din orașul Tversk, regiunea Moscova din Rusia a emis un mandat de arest pe numele fostului lider al PDM, Vlad Plahotiuc, în lipsa acestuia.

Potrivit agenției de presă TASS, mandatul de arest va fi aplicat în momentul extrădării acestuia în Rusia sau în urma reținerii lui Vlad Plahotniuc pe teritoriul acestei țări.

Amintim că Departamentul de investigații al Ministerului rus de Interne a cerut instanței de judecată din Tversk, regiunea Moscova să emită un mandat de arest pe numele fostului lider PDM, Vlad Plahotniuc, acuzat de de organizarea unui grup criminal și implicarea în activitățile infracționale ale acestuia. 

Vlad Plahotniuc și fostul deputat democrat, Constantin Țuțu, sunt învinuiți de 28 de cazuri de contrabandă și de trafic de droguri în proporții deosebit de mari. Vlad Plahotniuc mai este acuzat de organizarea unor rețele criminale care fac trafic de hașiș din Africa de Nord spre țările CSI.

Potrivit datelor Ministerului rus de Interne, Vlad Plahotniuc avea influență asupra puterii din Republica Moldova și s-a aliat cu lideri din lumea criminală, mai notează sursa citată.

Fostul lider al PDM, care a părăsit Republica Moldova imediat ce formațiunea pe care o conducea a renunțat la putere, în favoarea actualei coaliții PSRM-ACUM. El mai este cercetat în Rusia într-un dosar ce îl vizează și pe controversatul om de afaceri, Veaceslav Platon, pentru implicare în operațiuni valutare ilegale în proporții deosebit de mari, coordonând operațiunea cunoscută ca ”Laudromatul rusesc”.

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
8,85
Cer senin
Umiditate:93 %
Vint:3,09 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău