Manchester City și Internazionale Milano joacă, sâmbătă, pentru câștigarea Ligii Campionilor. Doi români, în echipa care va arbitra partida

  • 10 Iunie 2023 09:00
Manchester City și Internazionale Milano joacă, sâmbătă, pentru câștigarea Ligii Campionilor. Doi români, în echipa care va arbitra partida

Echipele Manchester City și Internazionale Milano luptă, sâmbătă, pentru câștigarea Ligii Campionilor. La finala de la Istanbul, Istvan Kovacs este arbitru de rezervă în brigada condusă de polonezul Szymon Marciniak, transmite News.ro.

Manchester City poate câștiga trofeul în premieră, în timp ce Inter îl poate obține pentru a patra oară.

Pep Guardiola conduce Manchester City și este unul dintre cei mai decorați antrenori din fotbalul mondial. Tehnicianul de 52 de ani a câștigat această competiție de două ori cu Barcelona, dar vrea să pună capăt celor 12 ani de așteptare pentru un al treilea triumf. A cucerit câte trei titluri de campion la cârma clubului catalan și a lui Bayern și a ajuns la patru medalii de campion în Premier League cu City.

De cealaltă parte, Simone Inzaghi ar putea deveni primul antrenor italian care o conduce pe Inter spre gloria europeană. Precedentele triumfuri ale nerazzurrilor în această competiție au fost obținute sub conducerea argentinianului Helenio Herrera (1964 și 1965) și a portughezului José Mourinho (2010).

Finala Ligii Campionilor, Manchester City – Inter, va fi arbitrată, la fel ca finala Cupei Mondiale 2022, de polonezul Szymon Marciniak. Acesta va fi ajutat de conaționalii săi Paweł Sokolnicki și Tomasz Listkiewicz, asistenți.

Din brigada pentru finala programată sâmbătă, 10 iunie, de la 22:00, la Istanbul, fac parte și doi români. Istvan Kovacs va fi al patrulea oficial, în timp ce Vasile Marinescu va fi rezervă pentru arbitrii asistenți.

În camera VAR se vor afla polonezii Tomasz Kwiatowski și Bartosz Frankowski.

Partida va începe la ora 22.00.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
22,24
Câțiva nori
Umiditate:53 %
Vint:2,57 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău