Manchester Arena se redeschide sâmbătă cu un concert organizat în scopuri caritabile

  • 09 Septembrie 2017 17:44
Manchester Arena se redeschide sâmbătă cu un concert organizat în scopuri caritabile

Manchester Arena se va redeschide sâmbătă seară cu un concert caritabil sold-out, intitulat "We Are Manchester", organizat în memoria persoanelor afectate de atacul terorist comis pe acest stadion din Marea Britanie în luna mai, care a făcut 22 de victime în rândul spectatorilor, informează Agerpres.

Capul de afiș al acestui concert de caritate va fi Noel Gallagher, membru fondator al fostei trupe Oasis, care va urca pe scenă alături de grupul lui actual, High Flying Birds. La eveniment vor participa și alți artiști de renume, precum Courteeners, Blossoms, Rick Astley și DJ-ul Clint Boon.

"Evenimentele din luna mai nu vor fi niciodată uitate, însă ele nu ne vor opri — și nici pe fanii muzicii din Manchester — să ne reunim aici pentru a ne bucura de muzica live", a spus James Allen, managerul general al stadionului.

"Manchester Arena a celebrat muzica într-o perioadă de peste 20 de ani, găzduind concertele unora dintre cei mai talentați muzicieni din toate timpurile, iar importantul impact economic și cultural pe care acest stadion l-a avut asupra orașului ne face să credem că această moștenire trebuie să continue", a adăugat James Allen.

Sue Murphy, director adjunct al Consiliului Municipal din Manchester, a spus că orașul a reacționat după atacul terorist din 22 mai "cu dragoste, solidaritate și determinare pentru a continua să creeze acele lucruri care fac din Manchester un oraș atât de vibrant".

Redeschiderea celebrului stadion din Manchester reprezintă "un simbol puternic al acestui spirit rezistent și care sfidează provocările din trecut", a adăugat Sue Murphy.

Încasările ce vor fi obținute în urma concertului de sâmbătă seară vor fi donate într-un fond special înființat pentru a construi un monument permanent în memoria victimelor atacului terorist, care a fost comis pe 22 mai la finalul unui concert al cântăreței americane Ariana Grande.

Poliția din Manchester a spus că suspectul principal, Salman Abedi, în vârstă de 22 de ani, s-a aflat printre persoanele care au murit în urma atacului, după ce s-a aruncat în aer detonând o bombă aflată în rucsacul său, într-un foaier al stadionului.

Poliția locală este de părere că Salman Abedi, care revenise în Marea Britanie după o călătorie în Libia cu doar câteva zile înainte de a comite acest atac, făcea parte dintr-o rețea teroristă.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
6,07
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:1,03 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău