Mama lui Alexei Navalnîi spune că a văzut cadavrul fiului ei. Anchetatorii au încercat să o forțeze să accepte înmormântarea opozantului în secret

  • 22 Februarie 19:31
Mama lui Alexei Navalnîi spune că a văzut cadavrul fiului ei. Anchetatorii au încercat să o forțeze să accepte înmormântarea opozantului în secret

Mama opozantului rus Alexei Navalnîi a declarat joi că a fost dusă miercuri în secret la morga din Salekhard, unde i-au arătat corpul fiului ei.

„Anchetatorii susțin că știu cauzele decesului. Ei au pregătit toate documentele medicale și juridice pe care le-am văzut. Certificatul medical de deces l-am semnat”, a declarat Ludmila Navalnaia, citată de G4Media.

De asemenea, echipa lui Navalnîi susține că a văzut certificatul de deces, iar la cauza decesul ar fi fost trecute „cauze naturale”. Soția disidentului a susținut că acesta ar fi fost otrăvit cu Noviciok, un agent neurotoxic cu care a mai fost otrăvit în 2020.

Ludmila Navalnaia a subliniat că, potrivit legii, ar fi trebuit să i se dea imediat corpul fiului ei, dar anchetatorii și experții criminaliști nu au făcut acest lucru.

„În schimb, ei mă șantajează, îmi pun condiții, unde, când și cum ar trebui îngropat Alexei”, a susținut mama politicianului mort.

Ea a spus că a petrecut aproape 24 de ore singură cu anchetatorul în clădirea Comitetului de Investigații al orașului Salekhard.

„În fața mea (anchetatorii) primesc ordine – fie de la Kremlin, fie de la biroul central al Comitetului de Investigații. Vor ca totul să se facă în secret, fără o despărțire. Vor să mă ducă la marginea cimitirului, la un mormânt proaspăt, și să spună: aici zace fiul tău. Eu nu sunt de acord cu asta”, a declarat Navalnaia.

Mama disidentului decedat a mai spus că anchetatorii au început să o amenințe că „vor face ceva cu cadavrul” dacă Navalnîi nu va fi îngropat în secret.

Femeia a dat și numele unuia dintre anchetatorii care au amenințat-o – Varapaev. Este probabil să fie vorba de un angajat al departamentului de investigare a cazurilor deosebit de importante al Comitetului de Investigații al Rusiei, Alexander Varapaev.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Arena Națională
Meteo Chișinău
13,85
Cer senin
Umiditate:59 %
Vint:2,57 m/s
Sun
14
Mon
15
Tue
15
Wed
13
Thu
11
Arhivă Radio Chișinău