Malta: Peste jumătate dintre polițiștii serviciului rutier, arestați pentru fraude

  • 12 Februarie 2020 14:13
Malta: Peste jumătate dintre polițiștii serviciului rutier, arestați pentru fraude

Mai mult de jumătate dintre polițiștii serviciului rutier din Malta au fost arestați marți sub suspiciunea că au comis fraude în formă continuată, o situație care a obligat să se recurgă la planuri de urgență pentru a mobiliza forțe suficiente pe străzi, transmite miercuri Reuters, citând responsabili maltezi.

Conform poliției, în jur de 30 de membri ai serviciului, din totalul de 50, au fost audiați de Unitatea de combatere a infracțiunilor economice, fiind acuzați că au completat sute de ore suplimentare neefectuate în realitate, timp de cel puțin trei ani.

Unii dintre polițiști mai sunt acuzați de furt de combustibili, pe care i-au folosit la mașinile personale.

Surse din poliție au afirmat că foști polițiști din serviciul rutier au fost solicitați să revină la lucru. Cu toate acestea, șoferii spun că în cursul dimineții au fost mai puțin polițiști care să dirijeze traficul.

Prim-ministrul maltez Robert Abela a salutat faptul că poliția își anchetează propriii membri.

'Aceasta confirmă că avem o forță de poliție funcțională. Dacă anchetele vor duce la inculparea unor persoane sau la luarea unor măsuri disciplinare, atunci așa va fi', le-a declarat el reporterilor.

Malta, cea mai mică țară membră a Uniunii Europene, a fost zguduită în ultimii ani de acuzații de corupție endemică, nepotism și nereguli financiare în rândul elitei atât politice, cât și economice.

Robert Abela a fost învestit prim-ministru luna trecută după ce predecesorul său Joseph Muscat a demisionat din cauza modului în care a gestionat ancheta privind asasinarea jurnalistei de investigație Daphne Caruana Galizia. AGERPRES

Tags

Alte Noutati

LIVE: În zori
Meteo Chișinău
5,52
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:0 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău