Majoritatea salariaților americani vor trebui să fie vaccinați până la 4 ianuarie 2022

  • 04 Noiembrie 2021 16:54
Majoritatea salariaților americani vor trebui să fie vaccinați până la 4 ianuarie 2022

Zeci de milioane de salariați americani vor trebui să se vaccineze împotriva COVID-19 până la data de 4 ianuarie, a anunțat joi administrația președintelui Joe Biden, transmite AFP.

Obligația de vaccinare, care vizează companiile care au cel puțin 100 de angajați, personalul medical și salariații subcontractanților agențiilor federale, este una dintre măsurile cele mai radicale adoptate de guvernul american în încercarea de a ține sub control epidemia care afectează redresarea economică, transmite Agerpres.

''Există același termen coerent pentru aceste trei categorii - 4 ianuarie 2022'', dată la care angajații vor trebui fie să fi primit schema completă de vaccinare, fie să înceapă să se supună cel puțin unui test pe săptămână, a indicat joi un înalt demnitar american.

În luna septembrie președintele Joe Biden prezentase în timpul unui discurs la Casa Albă această măsură, care ar viza două treimi din forța de muncă din SUA.

Mai multe companii, printre care Tyson Foods sau United Airlines, au pregătit deja terenul, prin impunerea la finalul lunii septembrie a acestei obligații pentru angajații lor.

Constructorul auto Ford le-a cerut celor 32.000 angajați ai săi să se vaccineze până la 8 decembrie, cu unele excepții de natură religioasă sau medicală, potrivit mai multor media americane.

Însă în țara libertăților individuale, măsura a provocat iritare în rândul opoziției republicane, care denunță o ''dictatură''.

Pandemia de COVID-19 a cauzat până acum moartea a aproximativ 750.000 de persoane în SUA.

Într-un sondaj publicat în octombrie de Society for Human Resource Management, 90% dintre angajatorii intervievați estimau că este dificil de pus în practică obligația de vaccinare. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: La minut
Meteo Chișinău
15,24
Cer senin
Umiditate:36 %
Vint:5,66 m/s
Tue
9
Wed
10
Thu
12
Fri
13
Sat
14
Arhivă Radio Chișinău