Majoritatea conducătorilor auto, dar și a pasagerilor care circulă cu transportul public evită să poarte măști de protecție

  • 09 Septembrie 2020 19:09
Majoritatea conducătorilor auto, dar și a pasagerilor care circulă cu transportul public evită să poarte măști de protecție

Majoritatea conducătorilor auto, dar și a pasagerilor care circulă cu transportul public evită să poarte măști de protecție. După cum au menționat reprezentanții Agenției Naționale Transport Auto, în urma controalelor efectuate în autobuzele și microbuzele de rută, inspectorii ANTA au constat zeci de cazuri când șoferii și pasagerii nu respectă regulile de prevenire a răspândirii infecției cu COVID-19.

Personal, fiind în trecere, am făcut o vizită inopinată la autogara din orașul Hâncești unde la cele patru autocare care staționau la peronul de îmbarcare, atât conducătorii auto, cât și unii pasageri nu purtau măști de protecție. O situație similară a fost constatată și la efectuarea curselor internaționale ocazionale, a menționat reprezentantul ANTA, Sergiu Baltaga.

Secretarul de stat al Ministerului Afacerilor Interne, Sergiu Golovaci, a comunicat că de la începutul lunii septembrie au fost documentate 423 de contravenții privind încălcarea măsurilor de sănătate publică. În 73 de cazuri s-a constatat că cetățenii au încălcat în mod conștient regimul de autoizolare la domiciliu.

Potrivit lui, în prezent 142 de angajați MAI sunt testați pozitiv cu COVID-19. O persoană se află în stare gravă, fiind internată la Spitalul Clinic Republican.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
11,63
Cer senin
Umiditate:59 %
Vint:1,03 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău