Mâine începe desfășurarea Anchetei Post-recenzare

  • 14 Iulie 16:48
Mâine începe desfășurarea Anchetei Post-recenzare

Recenzorii implicați în desfășurarea Recensământului populației și locuințelor din acest an vor participa, începând cu ziua de mâine, 15 iulie, la o Anchetă Post-recenzare (APR), pe un eșantion reprezentativ din populație, în 121 de localități din Republica Moldova, informează Biroul Național de Statistică (BNS).

Ancheta Post-recenzare, care va fi realizată în perioada 15 iulie - 11 august 2024, include un subset de întrebări din chestionarele utilizate la recensământ și are drept scop de a evalua activitatea de recenzare în cadrul Recensământului și de a măsura gradul de acoperire a populației cu reședința obișnuită, dar și precizia unor date colectate la recensământ.

Ancheta va fi efectuată de circa 170 de recenzori și 11 supervizori, care, în perioada 9 - 12 iulie, au participat la sesiunile de instruire organizate de specialiștii în domeniu din cadrul Biroului Național de Statistică . Ei au fost familiarizați cu aspectele principale privind APR, sarcinile atribuite și activitățile premergătoare lucrului în teren, etapele de actualizare a hărților și de listare a locuințelor etc.

De asemenea, în cadrul sesiunilor practice, ei au realizat activități practice privind utilizarea tabletei, actualizarea hărților digitale, listarea locuințelor, procedura de completare a chestionarelor APR cu date despre persoane și locuințe, precum și monitorizarea activității recenzorilor pe teren.

 

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
25,52
Cer senin
Umiditate:39 %
Vint:2,57 m/s
Mon
28
Tue
28
Wed
29
Thu
29
Fri
28
Arhivă Radio Chișinău