Mâine, va avea loc o nouă rundă de negocieri în formatul 5+2

  • 15 Iulie 2013 14:11
Mâine, va avea loc o nouă rundă de negocieri în formatul 5+2

O nouă rundă de negocieri în formatul 5+2 se va desfășura începând de mâine la Viena, în contextul în care participanții la negocieri vorbesc despre o încetinire a procesului de dialog între Chișinău și Tiraspol.

Întâlnirea de două zile va reuni reprezentanți ai părților, mediatorilor și observatorilor în procesul de negociere – Chișinău, Tiraspol, OSCE, Federația Rusă, Ucraina, SUA și Uniunea Europeană. Negocierile vor fi prezidate de către Ambasadorul Andrei Deșciția, Reprezentantul Special al Președintelui în exercițiul al OSCE pentru conflicte, potrivit unui comunicat al Misiunii OSCE la Chișinău.

Reuniunea a fost precedată săptămâna trecută de întrevederi ale reprezentanților Rusiei, Ucrainei și OSCE, la Chișinău și Tiraspol. După prima întrevedere, atât reprezentanții Chișinăului cât și ai OSCE au remarcat o încetinire a procesului de negocieri și și-au exprimat îngrijorarea față de ultimele evoluții din zona de securitate.

Negocierile oficiale în formatul '5+2' au fost reluate la sfârșitul lunii noiembrie 2011, la Vilnius, după o pauză de aproape șase ani. Ultima rundă de negocieri s-a desfășurat la sfârșitul lunii mai, la Odesa.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:45 %
Vint:4,12 m/s
Tue
17
Wed
18
Thu
19
Fri
18
Sat
22
Arhivă Radio Chișinău