Maia Sandu, Volodymir Zelensky, Zuzana Čaputová și Ingrida Simonyte au primit premiul „Madeleine K. Albright” acordat de Institutul Național pentru Democrație din Statele Unite

  • 07 Decembrie 2022 10:30
Maia Sandu, Volodymir Zelensky, Zuzana Čaputová și Ingrida Simonyte au primit premiul „Madeleine K. Albright” acordat de Institutul Național pentru Democrație din Statele Unite

Președinta Maia Sandu alături de președintele ucrainean Volodymir Zelensky, președinta Slovaciei, Zuzana Čaputová și premierul lituanian Ingrida Simonyte, a primit premiul „Madeleine K. Albright”, acordat de Institutul Național pentru Democrației din Statele Unite, transmite Radio Chișinău.

Premiul le-a fost acordat conducătorilor acestor state pentru eforturile lor în promovarea și protejarea democrației în țările lor și în regiune.

Premiul pe care l-a primit președintele Volodymir Zelensky a fost acordat întregului popor ucrainean.

„Zilnic, lumea întreagă este martoră la forța și rezistența poporului Ucrainei, sub conducerea care inspiră a președintelui Zelensky, în apărarea democrației sub atacurile brutale.

De asemenea, nu este o coincidență că printre destinatarii acestui premiu se numără și trei femei europene remarcabile care au demonstrat un leadership excepțional în apărarea democrației în fața unor provocări extraordinare”,  a declarat la ceremonia de decernare președintele Institutului Național pentru Democrație, Tom Daschle.

Pentru prima dată în acest an, Premiul Pentru Democrație poartă numele lui „Madeleine K. Albright”, prima femeie secretar de stat al Statelor Unite, fostă ambasadoare a SUA la ONU și cea care a condus Institutul Național pentru Democrație.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
17,18
Cer fragmentat
Umiditate:52 %
Vint:4,63 m/s
Wed
15
Thu
16
Fri
12
Sat
14
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău