Maia Sandu va participa astăzi la Summitul de inaugurare a „Platformei Crimeea”, organizat la Kiev

  • 23 August 2021 08:34
Maia Sandu va participa astăzi la Summitul de inaugurare a „Platformei Crimeea”, organizat la Kiev

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, va participa astăzi, 23 august, la Summitul de inaugurare a „Platformei Crimeea”, la Kiev. La eveniment și-au anunțat prezența 14 șefi de state și de guverne, dintr-un total de 44 de delegații internaționale, inclusiv oficiali de rang înalt ai UE.

Potrivit unui comunicat al Președinției, Maia Sandu va avea și câteva întrevederi bilaterale. Șefa statului va discuta cu președinții Estoniei și Letoniei, cu prim-ministrul Suediei și cu ministrul Federal pentru Afaceri Europene și Internaționale al Austriei, precum și cu vicepreședintele executiv al Comisiei Europene.

Din delegația Republicii Moldova mai face parte Cristina Gherasimov, consilieră prezidențială pentru politică externă.

„Platforma Crimeea” este o inițiativă diplomatică a Ucrainei, care urmează să devină un mecanism internațional de discuții cu scopul de readuce controlul Ucrainei asupra peninsulei anexată de Rusia în 2014. „Platforma Crimeea” va funcționa în regim permanent și va avea un oficiu la Kiev. Inițiativa Kievului a fost criticată de Moscova.

Republica Moldova, la fel ca și Ucraina și Georgia, a pierdut controlul asupra unei părți a teritoriului său în urma intervenții armate a Federației Ruse, în 1992

Tags

Alte Noutati

LIVE: Confluențe Românești cu Radio România Internațional
Meteo Chișinău
14,4
Cer acoperit de nori
Umiditate:70 %
Vint:5,66 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău