Maia Sandu va depune o plângere penală la Procuratura Generală împotriva lui Igor Dodon

  • 28 August 2017 14:29
Maia Sandu va depune o plângere penală la Procuratura Generală împotriva lui Igor Dodon

Lidera Partidului Acțiune și Solidaritate, Maia Sandu, va depune o plângere penală la Procuratura Generală pentru investigarea "actelor de trădare de patrie” comise de Igor Dodon.

Potrivit unei declarații postate pe pagina de internet a PAS, ” Igor Dodon, folosind funcția de președinte, obținută prin fraudă și manipulare, pune în pericol independența și suveranitatea R. Moldova, urmând o agendă străină intereselor cetățenilor acestei țări”.

În textul menționat, partidul Maiei Sandu indică și motivele care au stat la baza formulării acestei acuzații grave de trădare de țară la adresa actualului președinte.

În primul rând, PAS subliniază că Igor Dodon se identifică deschis cu interesele Federației Ruse, devenind un 'vasal' al președintelui rus Vladimir Putin, în loc să promoveze interesele naționale ale Republicii Moldova.

De asemenea, Igor Dodon este acuzat că "folosește finanțare obscură, din afara țării, atât din off-shore-uri, cât și din Federația Rusă pentru tot felul de activități, …inclusiv pentru finanțarea propagandei străine pe teritoriul Republicii Moldova".

În același timp, pentru rezolvarea conflictului din stânga Nistrului, Igor Dodon "promovează deschis soluții împotriva interesului național, cum ar fi "federalizarea" și 'transnistrizarea" Republicii Moldova.

Declarația PAS mai subliniază că Igor Dodon "subminează prin acțiuni iresponsabile și declarații agresive relațiile cu vecinii și partenerii externi ai Republicii Moldova, în mod special cu Uniunea Europeană, România, Ucraina și SUA, astfel furând șansa cetățenilor moldoveni de a trăi într-un stat de drept și de a avea o viață mai bună".

Igor Dodon nu a comentat deocamdată acuzațiile aduse de PAS.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
17,24
Cer senin
Umiditate:51 %
Vint:3,09 m/s
Sat
14
Sun
15
Mon
17
Tue
17
Wed
17
Arhivă Radio Chișinău