Maia Sandu: Transformarea Republicii Moldova într-un stat european nu este un drum ușor. L-am ales pentru că e ultima șansă ca Rep. Moldova să nu mai fie un stat care să trăiască în șantajul rusesc

  • 21 Mai 2023 13:15
Maia Sandu: Transformarea Republicii Moldova într-un stat european nu este un drum ușor. L-am ales pentru că e ultima șansă ca Rep. Moldova să nu mai fie un stat care să trăiască în șantajul rusesc

Prin prezența masivă la Adunarea Națională ”Moldova Europeană” cetățenii Republici Moldova au venit să spună răspicat și cu mândrie: moldovenii sunt europeni, iar locul Rep. Moldova e în UE, a declarat președinta Maia Sandu în adresarea sa celor prezenți la manifestație. Potrivit șefei statului obiectivul de țară este ca Republica Moldova să fie membru cu drepturi depline a Uniunii Europene, în situația în care UE este mai mult decât o lozincă politică, ci e un mod de viață, o șansă a poporului nostru să trăiască în pace și belșug, transmite Radio Chișinău.

Mă bucur să fim atât de mulți azi împreună. Alături de noi sunt cetățenii noștri de la București, Roma, Barcelona, Madrid, Londra, cei din diaspora. Cei care au ales să rămână acasă să țină Moldova dreaptă și demnă. Nimeni nu ne poate sta în calea noastră spre integrarea europeană. Stăpân în casa noastră este poporul”, a menționat Maia Sandu.

”Suntem rezistenți. 34 de ani am rezistat în pofida tuturor piedicilor. Am rămas o țară care își merită locul în Uniunea Europeană. 

Suntem un popor demn și ferm în deciziile care țin de țara noastră. Acest lucru și l-au dorit părinții și cei care au păstrat libertatea prin sacrificii cu fruntea sus.

Dorim ca toți ce trăiesc pe acest pământ să fie liberi în aspirațiile lor. Azi acest lucru este mai posibil ca niciodată.

Ne dorim ca cei care se nasc azi să meargă în clasa întâi într-o țară membră a UE. Ne dorim ca agricultorii care sădesc astăzi o livadă de nuci să culeagă prima roadă într-o țară a UE.

Transformarea Moldovei într-un stat european nu este un drum ușor. L-am ales pentru că e ultima șansă ca Moldova să se dezvolte. Ca Rep. Moldova să nu mai fie la marginea Europei și să nu mai fie un stat care să trăiască în șantajul rusesc. Avem misiunea comună să facem Moldova mai bogată și mai modernă. Acest lucru stă în puterea fiecăruia dintre noi”, a declarat președinta Maia Sandu.

”Dezbinările din trecut trebuie să se sfârșească. Ne unește dorința noastră comună de a fi un stat european, speranța că peste 7 ani ne vom uita în ochii copiilor noștri și vom vedea bucurie. Cu siguranță Rep. Moldova va fi în Uniunea Europeană. Moldova va adera la UE iar acest lucru ar trebui să se întâmple până în 2030”, a mai spus șefa statului în discursul său.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
11,63
Cer acoperit de nori
Umiditate:94 %
Vint:3,6 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău