Maia Sandu și-a încheiat vizita la summitul Comunității Politice Europene. Președinta R. Moldova a avut întrevederi cu importanți lideri europeni

  • 07 Octombrie 2023 09:10
Maia Sandu și-a încheiat vizita la summitul Comunității Politice Europene. Președinta R. Moldova a avut întrevederi cu importanți lideri europeni

În data de 5 octombrie, președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a participat la summitul Comunității Politice Europene, găzduit de Prim-ministrul Pedro Sánchez în orașul spaniol Granada. Evenimentul a reunit peste 40 de șefi de stat și de guvern și conducătorii instituțiilor europene.

În timpul reuniunii, Președinta le-a vorbit liderilor europeni despre faptul că Moldova este în prima linie a luptei pentru democrație, iar aderarea la UE este singura cale să ne protejăm democrația.

În marja summitului, Președinta a avut conversații cu Președintele României, Klaus Iohannis, Președintele Franței, Emmanuel Macron, Președintele Lituaniei, Gitanas Nausėda, Prim-ministrul Luxemburgului, Xavier Bettel, Președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, Președintele Consiliului Europene, Charles Michel și Prim-ministru al Țărilor de Jos, Mark Rutte.

De asemenea, Președinta a participat la programul cultural găzduit de familia regală a Spaniei, Regele Filip al VI-lea și Regina Letizia, la Palatul Alhambra din Granada - un important monument de arhitectură maură din Spania.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina cuvântului * Muzică
Meteo Chișinău
8,24
Cer senin
Umiditate:81 %
Vint:1,54 m/s
Mon
15
Tue
15
Wed
13
Thu
11
Fri
11
Arhivă Radio Chișinău