Maia Sandu și-a depus mandatul de deputat. Parlamentul va avea pentru o perioadă un număr mai mic de legiuitori decât prevede Constituția

  • 08 Iulie 2019 09:32
Maia Sandu și-a depus mandatul de deputat. Parlamentul va avea pentru o perioadă un număr mai mic de legiuitori decât prevede Constituția

Maia Sandu și-a depus mandatul de deputat.

Anunțul a fost făcut în această dimineață pe pagina sa de Facebook. Premierul a mai criticat sistemul de vot mixt, implementat de Partidul Democrat.

„Din păcate, din cauza sistemului mixt prost gândit și prost implementat de PD, Parlamentul va avea, pentru o perioadă de câteva luni, mai puțin de 101 deputați așa cum prevede Constituția. Pentru ei nu a contat că în cei 4 ani de mandat al Parlamentului actual vor avea loc permanent alegeri în circumscripții, nu a contat că aceste alegeri vor costa bugetul zeci de milioane de lei”, a afirmat prim-ministrul.

Maia Sandu a mulțumit cetățenilor din diasporă care i-au acordat votul la alegerile din 24 februarie. Astfel, membrii Guvernului care sunt și deputați pot renunța la acest mandat în termen de 30 de zile de la deținerea celor două funcții. 

Astfel,urmează să fir organizate, din nou, alegeri, în circumscripția din diaspora pentru ca un alt deputat să vină în locul Maiei Sandu. 

Amintim că liderul PPDA Andrei Năstase, ales deputat în actualul Parlament, deține și funcția de Ministru de Interne în Guvern. Acesta de asemenea, urmează să depună mandatul.

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
13,29
Cer acoperit de nori
Umiditate:75 %
Vint:3,6 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău