Maia Sandu și omologul său italian, Sergio Mattarella au discutat despre cooperarea bilaterală și despre situația politică din R. Moldova în perioada electorală

  • 18 Iunie 2021 17:09
Maia Sandu și omologul său italian, Sergio Mattarella au discutat despre cooperarea bilaterală și despre situația politică din R. Moldova în perioada electorală

Președinta Maia Sandu, aflată în vizită oficială la Roma, a purtat astăzi discuții cu omologul său italian, Sergio Mattarella. Cei doi președinți au vorbit despre cooperarea bilaterală și despre situația politică din Republica Moldova în perioada electorală.

Maia Sandu a comunicat că mizează pe deschiderea autorităților italiene pentru simplificarea condițiilor de călătorie a cetățenilor Republicii Moldova în Italia, inclusiv în baza unui certificat recunoscut de statele membre ale Uniunii Europene.

Potrivit unui comunicat al Președinției de la Chișinău, șefa statului a menționat că R. Moldova mizează pe susținerea Italiei la Bruxelles.

Un subiect important al discuției a vizat comunitățile de moldoveni din Italia, inclusiv problemele cu care se confruntă diaspora. În acest context, partenerii italieni au finalizat negocierea Acordului în domeniul securității sociale între R. Moldova și Italia, un document mult așteptat de concetățenii noștri, după cum se arată în comunicat.

Potrivit sursei citate, președintele Sergio Mattarella a dat asigurări că Italia va rămâne un susținător activ al Republicii Moldova. Maia Sandu l-a invitat pe președintele italian să efectueze o vizită la Chișinău.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de Izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
11,63
Cer senin
Umiditate:59 %
Vint:1,03 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău