Maia Sandu: R. Moldova mizează pe sprijinul Consiliului Europei în procesul de evaluare extraordinară a judecătorilor și procurorilor

  • 22 Noiembrie 2021 17:35
Maia Sandu: R. Moldova mizează pe sprijinul Consiliului Europei în procesul de evaluare extraordinară a judecătorilor și procurorilor

Secretarul General al Consiliului Europei, Marija Pejčinović Burić, aflată astăzi într-o vizită de lucru la Chișinău, a apreciat „determinarea puternică” a președintei Republicii Moldova, Maia Sandu de a avansa în procesul de reforme. Declarațiile au fost făcute în cadrul unui briefing comun susținut la Președinție.

La rândul său, șefa statului a menționat că vizita Secretarului General al Consiliului Europei marchează progresele înregistrate în ultimele luni în relația dintre R. Moldova și Consiliul Europei. Maia Sandu a adăugat că R. Moldova mizează pe sprijinul Consiliului Europei în procesul de evaluare extraordinară a judecătorilor și procurorilor care va începe în 2022.

Tot astăzi, oficialul european a avut o întrevedere cu președintele Parlamentului, Igor Grosu, cu care a abordat reformarea justiției și lupta împotriva corupției; promovarea drepturilor omului și reglementarea diferendului transnistrean.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograf cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
13,29
Cer senin
Umiditate:34 %
Vint:0 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
10
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău