Maia Sandu: R. Moldova contează pe un angajament de colaborare ferm și de durată al UE în relația cu statele asociate

  • 06 Decembrie 2021 18:32
Maia Sandu: R. Moldova contează pe un angajament de colaborare ferm și de durată al UE în relația cu statele asociate

Președinta Maia Sandu a avut astăzi o întrevedere cu Katarina Mathernova, director general adjunct pentru Politica de vecinătate și negocierile de extindere din cadrul Comisiei Europene.

Discuțiile au vizat agenda bilaterală cu UE a R.Moldova, inclusiv în procesul de pregătire a Summitului Parteneriatului Estic din luna curentă. Șefa statului a menționat că autoritățile de la Chișinău sunt hotărâte să-și respecte toate angajamentele asumate în cadrul dialogului cu UE, ceea ce ar permite Republicii Moldova să beneficieze de un nou program de asistență macrofinanciară. Totodată, președinta Maia Sandu a subliniat că R.Moldova contează pe un angajament de colaborare ferm și de durată al UE în relația cu statele asociate, în domenii prioritare precum justiția, energia, transportul, tranziția digitală și economia verde.

În context, șefa statului a mulțumit Comisiei Europene pentru tot sprijinul oferit pentru agenda de transformare, dar și pentru suportul și asistența în gestionarea crizei energetice din Republica Moldova.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
23,24
Cer senin
Umiditate:31 %
Vint:13,38 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău