Maia Sandu: Putem presupune că selectarea Procurorului General a fost un târg între PSRM și PDM

  • 29 Noiembrie 2019 08:05
Maia Sandu: Putem presupune că selectarea Procurorului General a fost un târg între PSRM și PDM

Maia Sandu a declarat că nu este surprinsă de selectarea lui Alexandru Stoianoglo pentru funcția de Procuror General și că totul a fost un târg între PSRM și PDM.

Prezentă în platoul emisiunii „Punctul pe AZi” de la postul TVR MOLDOVA, Maia Sandu spune că fiind știut trecutul politic al lui Alexandru Stoianoglo, Igor Dodon a preferat la funcția de Procuror General un om aflat deja în sistem.

„În Republica Moldova nu am avut niciodată procurori generali care să ofere independența sistemului și îmi este greu să cred că cineva venit din sistem ar putea oferi independență autentică. În raport cu politicienii se va vedea cât de independentă va fi procuratura”, a declarat Maia Sandu.

Fostul premier a menționat că la Procuratură sunt cazuri răsunătoare în care sunt impluicați reprezentanți ai PD-ului și ai PSRM-ului.

„În primul rând e vorba de dosarele mari, care țin de furtul miliardului, uzurparea puterii în stat. Apoi sunt dosare pentru finanțare ilegală a partidelor, care țin de concesionarea AIR Moldova, dosare serioase care se referă la personaje politice aflate acum la putere”, a spus Maia Sandu.

„Aici vom vedea atitudinea și deciziile prompte. Dacă deciziile vor întârzia, va fi o confirmare în plus că a fost o înțelegere între cele două partide”, a spus Maia Sandu.

Potrivit Maiei Sandu, atâta vreme cât nu există un Procuror curajos și independent, rezultatele pe investigarea dosarelor vor fi foarte mici, acesta fiind motivul pentru care, atâta vreme cât s-a aflat la guvernare a insistat pe numirea unui procuror independent.
 
Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chișinău
11,24
Cer senin
Umiditate:71 %
Vint:3,09 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
9
Wed
15
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău