Maia Sandu: Proiectul european care prevede finanțarea dezvoltării localităților R.Moldova va fi extins

  • 06 Februarie 2020 15:25
Maia Sandu: Proiectul european care prevede finanțarea dezvoltării localităților R.Moldova va fi extins

Programul Satul European, care prevede susținere directă autoritățile publice locale din Republica Moldova de către Uniunea Europeană, va fi extins.

Despre acest lucru a anunțat liderul Partidului Acțiunii și Solidaritate, Maia Sandu, care s-a aflat într-o vizită de două zile la Bruxelles unde s-a întâlnit cu mai mulți oficiali europeni.

„Vestea bună pe care am primit-o este că, deja în acest an, va fi lansat programul Satul European, care va finanța proiecte de dezvoltare în localitățile noastre, fără amestecul Guvernului”, a punctat la finalul întrevederilor Maia Sandu.

La întâlnirea cu Donald Tusk, Președintele Partidului Popular European, Maia Sandu a cerut sprijinul parlamentarilor PPE pentru programul Satul European și i-a împărtășit îngrijorările cu privire la stoparea reformei justiției, reluarea schemelor de corupție și izolarea internațională a țării noastre de către actuala guvernare.

Johannes Hahn, Comisarul european pentru Buget și Administrație, s-a interesat de soarta reformelor inițiate de Guvernul Sandu și a menționat că asistența UE va fi oferită doar după îndeplinirea angajamentelor asumate în domeniul reformei justiției, demonopolizării sectorului energetic și cu condiția respectării principiilor democratice.

De asemenea, împreună cu fostul ministru de Externe, Nicu Popescu, președintele PAS s-a întâlnit cu Dacian Cioloș, președintele grupului Renew Europe din Parlamentul European și cu Siegfried Muresan, vicepreședinte al PPE și șeful Delegației la Comisia parlamentară de asociere UE – Moldova, 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de prânz București
Meteo Chișinău
9,4
Cer fragmentat
Umiditate:99 %
Vint:3,09 m/s
Fri
9
Sat
10
Sun
9
Mon
8
Tue
12
Arhivă Radio Chișinău