Maia Sandu, pentru presa din România: „Uniunea Europeană înseamnă bunăstare, prosperitate, Rusia înseamnă sărăcie. Există multă dezinformare și propagandă, în special finanțată de către Kremlin”

  • 22 Noiembrie 2023 08:10
Maia Sandu, pentru presa din România: „Uniunea Europeană înseamnă bunăstare, prosperitate, Rusia înseamnă sărăcie. Există multă dezinformare și propagandă, în special finanțată de către Kremlin”

„Uniunea Europeană înseamnă pace, Rusia înseamnă război. Lumea poate să vadă acest lucru- agresiunea și războiul pe care îl duce Rusia împotriva Ucrainei Uniunea Europeană înseamnă democrație, înseamnă respect pentru drepturile cetățenilor”, a afirmat președintele Maia Sandu, într-un interviu acordat postului TVR INFO.

Președintele a menționat în interviu că tinerii din Rusia ajung la închisoare doar pentru că au o opinie, pentru că se pronunță împotriva războiului și își permit să critice conducerea țării.

„Uniunea Europeană înseamnă bunăstare, prosperitate, Rusia înseamnă sărăcie și aici iarăși lucrurile sunt evidente. Asta este alegerea și alegerea cetățenilor R. Moldova este clară - noi ne dorim să fim parte a unui proiect de pace, noi ne dorim să fim parte a lumii libere. Și toți cetățenii din această țară sunt sigură că își doresc pace, nu cred că este cineva care își dorește război”, a spus Maia Sandu.

Președinta a făcut referire la dezinformarea și propaganda venite din Rusia care, potrivit ei, are menirea să introducă confuziem în rândul cetățenilor Republicii Moldova.

„E adevărat că există multă dezinformare și propagandă în special finanțată de către Kremlin, prin care se încearcă să se introducă confuzie în capul oamenilor și noi trebuie să facem o treabă mai bună atunci când vorbim despre combaterea dezinformării și a propagandei, dar, cum spuneam, alegerea este clară și cetățenii Republicii Moldova, dacă vă uitați și la rezultatul alegerilor din ultimii ani, dar și la sondaje, o să vedeți că există un sprijin majoritar în societate pentru integrare europeană", a explicat Maia Sandu.

Potrivit Maiei Sandu, riscurile cele mai mari vin din partea Kremlinului, în special după ce Rusia a invadat Ucraina.

„Noi suntem astăzi protejați de Ucraina și de curajul ucrainenilor pentru că rezistența lor ne-a permis nouă să păstrăm pacea și le suntem recunoscători pentru acest lucru, dar Federația Rusă încearcă prin alte metode să destabilizeze situația în R. Moldova, pentru că vrea să poată să controleze această țară așa cum a făcut-o în trecut, foarte mult timp, încearcă să intervină (...) în alegerile locale, avem alegeri prezidențiale anul viitor, după care urmează alegerile parlamentare, prin campaniile de dezinformare", a explicat președinta Republicii Moldova.

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
24,24
Cer senin
Umiditate:27 %
Vint:3,6 m/s
Fri
18
Sat
14
Sun
14
Mon
17
Tue
18
Arhivă Radio Chișinău