Maia Sandu | Nu vom boicota alegerile parlamentare

  • 30 Octombrie 2018 09:53
Maia Sandu | Nu vom boicota alegerile parlamentare

Președinta PAS, Maia Sandu, susține că formațiunea sa nu va da curs ideii lansate în spațiul public că opoziția ar trebui să boicoteze alegerile parlamentare din 24 februarie 2019, scrie Adevărul.md.

Potrivit ei, acest mesaj este promovat de guvernare și în interesele acesteia. „Vedem un mesaj promovat de către guvernare care are scopul de a demotiva alegătorii noștri, inclusiv chemări că opoziția ar trebui să boicoteze aceste alegeri. Noi suntem pentru schimbarea puterii în cadrul legal, în cadrul constituțional, în cadrul unor aleger libere și corecte”, a afirmat Maia Sandu la emisiunea „Adevărul Live”.

Ea a precizat că „Plahotniuc și Dodon și-ar dori ca noi să stăm deoparte și să-i lăsam pe ei să rămână la putere fără nicio luptă și mai ales fără să trebuiască să fraudeze alegerile”.  Maia Sandu a spus că „democrația înseamnă alegeri, iar în momentul în care noi singuri renunțăm la aceste alegeri, atunci pentru ce ne mai batem pentru democrație”. „Asta lor le-ar conveni cel mai bine. Nu trebuie să credem în aceste mesaje. Trebuie să ne mobilizăm, să ne pregătim, așa cum am făcut-o în două campanii”, a spus lidera PAS.   Maia Sandu a menționat că formațiunea sa va insista „pe alegeri libere și corecte”.   

„Știm că comunitatea internațională va fi alături de noi în acest demers. Toată lumea ne-a promis că, în acest an, în Republica Moldova vor fi observatori într-un număr foarte mare, mai mare decât la oricare alegeri de la independență încoace”, a subliniat Maia Sandu.

Menționăm că alegerile parlamentare vor avea loc la 24 februarie 2019. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal București
Meteo Chișinău
5,52
Cer senin
Umiditate:91 %
Vint:4,63 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
11
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău