Maia Sandu nu se va opri doar la Vladimir Plahotniuc privind retragerea distincțiilor de stat

  • 19 Februarie 2021 09:42
Maia Sandu nu se va opri doar la Vladimir Plahotniuc privind retragerea distincțiilor de stat

Maia Sandu, președintele Republicii Moldova, a dat de înțeles că nu se va opri doar la Vladimir Plahotniuc și i-ar putea lăsa și pe alții fără distincții de stat, notează InfoPrut.ro.

Potrivit sursei citate, fiind întrebată de ce doar fostul președinte al Partidului Democrat a rămas fără distincția „Ordinul Republicii”, întrucât mulți cetățeni consideră că ar fi și alții candidați care ar merita același lucru, șeful statului le-a dat dreptate oamenilor.

Cu siguranță sunt mai mulți candidați. Atunci când vorbim de oameni corupți și despre cei care comit abuzuri, aceste medalii trebuie să fie retrase de instanță. Din păcate, pentru că justiția noastră se mișcă foarte încet, am căutat altă cale. În cazul lui Plahotniuc s-a dovedit că procedura de acordare a fost cu încălcarea regulamentelor și aceasta ne-a permis să putem să-i retragem legal această distincție. Pentru ceilalți, trebuie să examinăm fiecare caz în parte. Însă, cea mai scurtă și legală cale pentru a face ordine sunt aceste decizii judecătorești prin care ar trebui să li se retragă și distincțiile. (…) Instanța de judecată este instituția finală care demonstrează că omul a încălcat legea, a comis abuzuri, a făcut lucruri împotriva cetățenilor și acesta este un motiv pentru care trebuie să i se retragă distincția. Deci, spuneam în cazul lui Plahotniuc pentru că a fost încălcată procedura am putut să-i retragem distincția, în multe alte cazuri ar trebui să ne ajute instanța de judecată”, a explicat Maia Sandu în cadrul unei emisiuni tv.

Președintele R. Moldova a adăugat că a început de la Plahotniuc, care e simbolul corupției, dar vor urma și mulți alții.

Amintim că joi, 18 februarie 2021, fostul lider democrat, Vladimir Plahotniuc, a rămas fără distincția „Ordinul Republicii”, după ce președintele R. Moldova, Maia Sandu, a semnat joi un decret în acest sens.

Vladimir Plahotniuc a primit această distincție de stat din partea fostului președinte Nicolae Timofti, la propunerea Partidului Democrat din Moldova.

„Ordinul Republicii” este distincția de stat supremă a Republicii Moldova care se conferă pentru „merite excepționale în toate domeniile de activitate întru binele Patriei și al omenirii”.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
11,63
Cer acoperit de nori
Umiditate:95 %
Vint:3,09 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău