Maia Sandu: Noi ne dorim un procuror general european, dar realitatea politică este alta

  • 04 Septembrie 2019 14:40
Maia Sandu: Noi ne dorim un procuror general european, dar realitatea politică este alta

Premierul Maia Sandu spune că își dorește un procuror general din afară, european, însă realitatea politică din R. Moldova este alta.

Declarațiile au fost făcute după ședința Guvernului. „Una dintre componentele majorității parlamentare a spus de nenumărate ori că nu va sprijini eliminarea acestei cerințe față de cetățenia procuror general. Noi, cei de la Blocul ACUM, ne dorim altceva, dar realitatea politică este alta. Ne dorim până la urmă să mergem mai departe și să alegem un procuror foarte bun. Sper să identificăm cât mai mulți oameni, până la urmă va fi concurs și cei mai potrivit va câștiga(…) Îmi doresc să vină și oameni care au experiență de procurori din România, SUA, UE, oameni care au lucrat în sisteme funcționale care pot foarte repede să pună lucrurile în mișcare”, a declarat Maia Sandu. 

Amintim că PSRM nu acceptă propunerea Blocului „ACUM” privind numirea unui specialist european în funcția procuror general. 

„Sunt păreri că șeful statului ar putea acorda cetățenia, dar până la urmă trebuie să îndeplinească condițiile Legii cu privire la cetățenie. Sunt mai multe viziuni asupra procurorului general. Care va fi opțiunea acceptată de toți, urmează să vedem. Ce înseamnă să avem un procuror european, da’ ce, ai noștri sunt africani? Eu nu vreau să cred că toți sunt corupți, incapabili...”, a declarat deputatul socialist Grigore Novac, în cadrul emisiunii Punctul pe Azi de la TVR Moldova.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
23,29
Nori împrăștiați
Umiditate:52 %
Vint:3,6 m/s
Thu
17
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău