Maia Sandu: Moldoveni vor să aibă libertatea de a trăi în pace și bunăstare în țara lor

  • 27 August 2022 10:44
Maia Sandu:  Moldoveni vor să aibă libertatea de a trăi în pace și bunăstare în țara lor

Președinta Maia Sandu a invocat dreptul și dorința cetățenilor Rep. Moldova de a trăi într-o țară liberă și de a-și decide singuri soarta, în discursul pronunțat la festivitatea de inaugurare a sărbătorii naționale Ziua Independenței din Piața Marii Adunări Naționale din centrul Capitalei.

„Moldoveni vor să aibă libertatea de a trăi în pace și bunăstare în țara lor. Moldova este o țară liberă. Asta e puterea noastră. (...) Moldovenii nu au nevoie să le spună cineva ce vor și cum să trăiască. Noi am ales libertatea nu ca un cuvânt frumos gravat pe tablou, ci ca pe o dorință limpede de a ne decide singuri soarta, de a ne apăra demnitatea și drepturile”, a afirmat șefa statului.

Totodată, Maia Sandu a condamnat din nou războiul pornit de Rusia în țara vecină și a pledat pentru pace. Șefa statului s-a referit și la faptul că în acest an Rep. Moldova a devenit candidată la aderarea la UE. Ea a spus că Moldova poate să-și consolideze democrația și să devină puternică doar în familia tărilor europene.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
15,24
Cer senin
Umiditate:36 %
Vint:6,17 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
10
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău