Maia Sandu, mesaj de mulțumire adresat statelor membre ale UE: „În aceste timpuri complicate nu suntem singuri”

  • 19 Iulie 2022 17:32

Președintele Maia Sandu a venit cu un mesaj de mulțumire adresat statelor memebre ale UE, în urma deciziei de ieri a Consiliului Uniunii Europene, care a decis majorarea cotelor pentru șapte produse agricole din Republica Moldova pe piața UE.

„Uniunea Europeană este principală piață unde vindem produsele noastre - acolo pleacă 65% din exporturile moldovenești. Am reușit să ajungem pe această piață datorită relațiilor tot mai strânse cu UE și condițiilor favorabile de acces oferite de Acordul de Liber Schimb. Pentru a ne ajuta să trecem mai ușor peste criza declanșată de războiul din Ucraina,

Uniunea Europeană a decis să deschidă și mai mult piața sa pentru produsele moldovenești, oferindu-ne posibilitatea să exportăm în țările UE cantități mai mari fără să achităm taxe vamale.

De aceste facilități vor beneficia exportatorii de roșii, usturoi, struguri de masă, mere, cireșe, prune, suc de struguri. Le mulțumesc statelor membre UE pentru decizia de ieri a Consiliului European - este un gest de solidaritate care ne arată că în aceste timpuri complicate nu suntem singuri.

Piața europeană este o piață mare, stabilă, bogată și previzibilă, unde putem exporta tot mai mult dacă investim în calitatea produselor noastre, dacă suntem competitivi.
 
Iar creșterea exporturilor înseamnă creșterea veniturilor companiilor moldovenești, a salariilor și a numărului locurilor de muncă, a impozitelor plătite în bugetul țării și, respectiv, creșterea resurselor disponibile pentru îmbunătățirea calității vieții oamenilor”, a scris Maia Sandu într-o postare pe Facebook.
Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri * Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
4,96
Ceață
Umiditate:99 %
Vint:0 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău