Maia Sandu la summitul CPE: Aderarea la Uniunea Europeană este singura cale de a proteja democrația din Republica Moldova

  • 06 Octombrie 2023 08:32
Maia Sandu la summitul CPE: Aderarea la Uniunea Europeană este singura cale de a proteja democrația din Republica Moldova

Aderarea la Uniunea Europeană este singura cale de a proteja democrația din Republica Moldova, a fost mesajul reiterat de președinta Maia Sandu în cadrul discuțiilor din cadrul primei zile a summitului Comunității Politice Europene de la Granada, Spania.

În cadrul reuniunii, Președinta Maia Sandu a vorbit cu liderii țărilor membre ale Uniunii Europene și ale țărilor non-EU despre provocările cu care se confruntă continentul nostru, se arată într-un comunicat al președinției. Șefa statului a pledat din nou pentru sprijinul în continuare a Rep. Moldova.

„La fel ca și acum o jumătate de an, când găzduiam această reuniune în Republica Moldova, alături de ceilalți parteneri europeni, mi-am reiterat solidaritatea față de Ucraina și Președintele Volodimir Zelenski. Lumea liberă trebuie să-și continue sprijinul său pentru Ucraina. De acest sprijin depinde securitatea a noastră a tuturor”, a spus Maia Sandu.

Șefa statului a reconfirmat că locul Moldovei este în familia europeană și i-a îndemnat pe liderii europeni să susțină în continuare parcursul european al țării noastre și să-și unească eforturile, împreună cu noi, împotriva celor ce ne subminează procesele democratice din țară.

De la Granada,  președinta Maia Sandu a salutat, de asemenea votarea Rezoluției privind parcursul european al Rep. Moldova în Parlamentul European, și a avut o discuție bilaterală cu președinta legislativului UE, Roberta Metsola.

Șefa statului a mulțumit Parlamentului European pentru acest puternic semnal de încredere, care demonstrează că Moldova își ia în serios angajamentele de aderare și este pregătită să se așeze la masa negocierilor.

 „Moldova merită să fie parte a familiei europene și lucrăm cu multă determinare ca să fim pregătiți și să devenim un stat în marea familie europeană”, a subliniat președinta Maia Sandu.

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ora de vârf cu Corneliu Rusnac
Meteo Chișinău
18,24
Cer senin
Umiditate:34 %
Vint:3,6 m/s
Fri
14
Sat
16
Sun
14
Mon
15
Tue
15
Arhivă Radio Chișinău