Maia Sandu, la depunerea jurământului de către membrii Guvernului Recean: „„Republica Moldova trebuie nu doar să reziste, ea trebuie să se dezvolte”

  • 16 Februarie 2023 18:57
Maia Sandu, la depunerea jurământului de către membrii Guvernului Recean: „„Republica Moldova trebuie nu doar să reziste, ea trebuie să se dezvolte”

Membrii noului executiv au depus astăzi jurământul în fața Președintei Republicii Moldova, Maia Sandu, în cadrul unei ceremonii oficiale. Șefa statului a subliniat în mesajul său către primul-ministru și miniștri că au sarcina să administreze treburile țării într-o perioadă foarte dificilă, marcată de multiple crize și că așteptările oamenilor față de guvern și față de stat sunt mari.

„Republica Moldova trebuie nu doar să reziste - ea trebuie să se dezvolte. Responsabilitatea noastră este să protejăm oamenii de crizele care afectează țara noastră, dar și să investim în viitor. Sarcina noului Guvern este să ofere siguranță cetățenilor și să pună Republica Moldova pe un făgaș de reconstrucție și dezvoltare, în pofida crizelor”, a declarat Președinta Maia Sandu.

Șefa statului a subliniat că proiectul de dezvoltare a țării este aderarea la Uniunea Europeană și că doar așa ne putem păstra și consolida democrația, putem să accelerăm creșterea economică și să ridicăm nivelul de trai al populației. 

„Noul Guvern trebuie să păstreze Moldova în lumea țărilor libere, unde viața omului contează și unde fiecare poate gândi și acționa liber, își poate construi viața pe care o dorește. Cetățenii rămân îngrijorați, iar guvernul trebuie să răspundă acestor îngrijorări, în toate domeniile. Aștept de la Guvern să comunice deschis și direct cu oamenii, să-i informeze clar despre ceea ce face”, a mai spus șefa statului.

Totodată, Președinta Maia Sandu a mulțumit încă o dată Nataliei Gavrilița și altor colegi care nu se regăsesc în noul Executiv pentru efortul extraordinar pe care l-au depus în cele 18 luni de mandat. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
14,96
Cer senin
Umiditate:36 %
Vint:5,14 m/s
Tue
9
Wed
10
Thu
13
Fri
13
Sat
14
Arhivă Radio Chișinău