Maia Sandu, la ceremonia de înmânare a drapelului de stat sportivilor care participă la Jocurile Paralimpice de la Paris: Vă urez să creșteți numărul de medalii

  • 12 August 10:50
Maia Sandu, la ceremonia de înmânare a drapelului de stat sportivilor care participă la Jocurile Paralimpice de la Paris: Vă urez să creșteți numărul de medalii

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a înmânat astăzi, în cadrul unei ceremonii festive la Președinție, drapelul de stat sportivilor care participă la Jocurile Paralimpice de la Paris. La Jocurile Paralimpice de la Paris, care încep pe 28 august, vor merge cinci sportivi din R. Moldova, care au șanse să aducă și de această dată medalii acasă, transmite Radio Chișinău.

Republica Moldova va fi reprezentantă de cinci sportivi la Jocurile Paralimpice, care vor concura în trei probe sportive. Este vorba de judocanii Oleg Crețu, Ion Basoc și Ina Cernei. Larisa Marinenkova, Gheorghe Spînu vor concura la probele de para powerlifting și para atletism.

În cadrul ceremoniei de înmânare a drapelului de stat, președinta Maia Sandu a apreciat că acești sportivi, prin munca lor zilnică, demonstrează că prin curaj și voință pot fi depășite toate obstacolele.

 „Știm că dumneavoastră trebuie să munciți mai mult decât ceilalți pentru rezultate și vă susținem. În acest an, avem rezultate spectaculoase la jocurile olimpice, avem cel mai mare număr de medalii de la independență. Și aceste medalii reflectă rezultatul muncii sportivilor și a echipelor și vreau să cred că acest rezultat reprezintă și o părticică din efortul făcut de autorități. În ultimii ani s-a dublat bugetul pentru sport, bursele s-au triplat și vom continua această tendință pentru că ne dorim ca sportivii noștri să aibă condiții mai bune. Vă urez să creșteți numărul de medalii, dar oricare ar fi rezultatele, noi vă susținem și ne mândrim. Vă vom ține pumnii și vă vom aștepta cu bine și cu drag, acasă”, a opinat Maia Sandu.

Portdrapelul R. Moldova la Jocurile Paralimpice va fi Oleg Crețul, Președintele Comitetului Național Paralimpic:

„Echipa paralimpică a Republicii Moldova este pregătită. Vrem și vom face tot posibilul ca drapelul nostru și imnul nostru să răsune la Jocurile Paralimpice, ca întreaga lume să ne cunoască, să ne vadă și să ne aplaude.”

Judocanii Oleg Crețul și Ion Basoc sunt clasați în prezent pe locul doi în ratingul mondial la categoriile 90 de kilograme și 90 plus. Anul trecut, Crețul și Basoc au reușit să devină campioni europeni, ambii obținând bronzul la Campionatul Mondial și medaliile de aur la Grand Prix-ul de la Tokyo, considerat cel mai prestigios turneu de para judo din lume.

Ina Cernei (categoria până la 57 kg) va debuta la Jocurile Paralimpice de la Paris, devenind prima judocană care va reprezenta R. Moldova la acest nivel.

Larisa Marinenkova, concurentă la para powerlifting, veterană a mișcării paralimpice moldovenești, va participa la a 5-a ediție consecutivă a Jocurilor Paralimpice.

Gheorghe Spînu, „vedeta în ascensiune a para atletismului moldovenesc”, va concura la aruncarea greutății în categoria F35. În luna mai , sportivul s-a clasat pe locul 7 la Campionatul Mondial de Para Atletism.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Agenda globală
Meteo Chișinău
15,52
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:3,09 m/s
Tue
20
Wed
15
Thu
17
Fri
18
Sat
19
Arhivă Radio Chișinău