Maia Sandu, îndemn pentru cetățenii R.Moldova care au cetățenie europeană: „Votul moldovenilor în PE este important și pentru R. Moldova”

  • 03 Iunie 08:03
Maia Sandu, îndemn pentru cetățenii R.Moldova care au cetățenie europeană: „Votul moldovenilor în PE este important și pentru R. Moldova”

Președinta Maia Sandu a îndemnat cetățenii moldoveni care au deja cetățenie europeană și pașaport românesc, bulgar, italian, francez sau al altui stat al Uniunii Europene, să participe la alegerile parlamentare europene care vor avea loc la sfârșitul acestei săptămâni.

Ea a subliniat într-un mesaj că următorul Parlament European va decide asupra procesului de integrare a R. Moldova, iar votul cetățenilor moldoveni pentru un Parlament European care susține aderarea Republicii Moldova la UE este important pentru întreaga țară.

În perioada 6-9 iunie au loc alegeri europarlamentare. Cetățenii moldoveni care au și cetățenie europeană pot participa aici acasă sau în statele membre UE la alegerile următorului Parlament European. Votul moldovenilor în PE este important și pentru R. Moldova pentru că următorul Parlament European va decide asupra procesului de integrare a R. Moldova, și ne dorim un Parlament European care să susțină aderarea Republicii Moldova la UE și care să vrea să facă UE și mai puternică.

Pe 9 iunie mergeți la vot pentru a decide componența următorului Parlament European!”, a declarat Maia Sandu.

În Republica Moldova alegerile vor fi organizate pe 9 iunie, în 52 de secții de vot, organizate în mai multe raioane, dintre care 13 în Chișinău. România va fi reprezentantă în Parlamentul European de 33 de deputați.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
17,74
Câțiva nori
Umiditate:93 %
Vint:3,09 m/s
Sun
18
Mon
15
Tue
12
Wed
13
Thu
16
Arhivă Radio Chișinău