Maia Sandu îndeamnă diaspora să se înregistreze în prealabil pentru alegerile prezidențiale

  • 04 Iunie 16:25
Maia Sandu îndeamnă diaspora să se înregistreze în prealabil pentru alegerile prezidențiale

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a venit astăzi, 4 iunie, cu un îndemn către cetățenii din diasporă de a se înregistra în prealabil pentru alegerile prezidențiale din 20 octombrie 2024.

Președinta Maia Sandu menționează că înregistrarea prealabilă este importantă pentru Comisia Electorală Centrală în procesul de constituire a secțiilor de votare, așa încât acestea să fie deschise anume acolo unde se înregistrează un număr mare de cetățeni. De asemenea, înregistarea prealabilă este nu doar importantă, dar și obligatorie pentru cetățenii stabiliți în SUA, Canada, Islanda, Norvegia, Suedia și Finlanda, și care vor să-și exprime votul prin corespondență, ca metodă alternativă de vot în străinătate cu utilizarea serviciilor poștale.

Înregistrarea prealabilă, inclusiv cu opțiunea de înregistare pentru votul prin corespondență, se poate face online, accesând inregistrare.cec.md, sau prin cerere scrisă (individuală sau în grup) către Comisia Electorală Centrală (str. V. Alecsandri, nr. 119, mun. Chișinău, MD-2012) sau către misiunile diplomatice, oficiile consulare ale Republicii Moldova.

 

Înregistrarea prealabilă este o procedură opțională prin care cetățenii Republicii Moldova cu drept de vot își anunță intenția de a vota într-o anumită localitate din străinătate. Alegătorul care își exprimă voința de a-și exercita votul peste hotare în cadrul alegerilor pentru care este activată aplicația, va fi exclus din lista electorală de bază.

Maia Sandu îndeamnă diaspora să se înregistreze în prealabil pentru alegerile prezidențiale

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
30,24
Cer senin
Umiditate:35 %
Vint:2,06 m/s
Thu
23
Fri
25
Sat
25
Sun
26
Mon
27

Ultimele știri

Arhivă Radio Chișinău