Maia Sandu: Încrederea oamenilor mă face să fiu sigură că voi câștiga aceste alegeri

  • 30 Octombrie 2020 16:05
Maia Sandu: Încrederea oamenilor mă face să fiu sigură că voi câștiga aceste alegeri

Candidata Partidului Acțiune și Solidaritate la alegerile prezidențiale din 1 noiembrie, Maia Sandu, spune că a fost o campanie electorală dificilă, desfășurată în condiții grele. Chiar și așa, împreună cu echipa „a făcut această campanie cu responsabilitate, reușind să respecte măsurile de protecție a celor din jur și a membrilor echipei de campanie”, transmite IPN.

Candidata relatează că, într-o lună de campanie electorală, a fost în toate raioanele din Republica Moldova, a avut peste 300 de întruniri cu mii de oamenii de la orașe sau din sate și s-a bucurat să audă de la „toți oamenii buni” că-și doresc „să avem un stat funcțional, care să lucreze pentru oameni, care-i protejează, ajută la nevoie, un stat care luptă împotriva corupției, un stat care asigură locuri de muncă acasă, încurajând afacerile”.

Potrivit Maiei Sandu, încrederea și speranța oamenilor întâlniți o face să fie sigură că va câștiga aceste alegeri. „Vom câștiga aceste alegeri în pofida încercărilor disperate ale fostului președinte de a folosi resursa administrativă, de a minți, de a umple televiziunile cu tot felul de falsuri, de a încălca legea și Constituția, de a încerca să sperie oamenii care nu-i împărtășesc viziunile. Cel care nu se poate sătura de putere va pleca. Va pleca pentru că noi, oamenii buni, suntem mulți și suntem uniți, iar puterea celor uniți este de neînvins”, a adăugat candidata. Maia Sandu a mulțumit echipei, voluntarilor, tinerilor, seniorilor, echipelor locale care s-au implicat în campania sa electorală, dar și celor care au donat în această campanie.

În altă ordine de idei, candidata PAS a spus că există semnale că au loc acțiuni de cumpărare a voturilor și încercări de fraudare a alegerilor. Ea a rugat oamenii să  fie vigilenți și să le raporteze încălcările la adresa electronică: [email protected].

Candidata a venit cu un apel către angajații statului – să nu se lase implicați și folosiți „în acțiunile lui Igor Dodon de fraudare alegerilor”. „Trebuie să știți că după 16 noiembrie Igor Dodon n-o să fie acolo ca să vă scoată basma curată din beleaua în care vă pune să participați în aceste scheme de fraudare a alegerilor. Dumneavoastră, ca și ceilalți cetățeni ai Republicii Moldova, meritați să trăiți într-o țară care este condusă de oameni onești. Fraudarea alegerilor este un pericol la securitatea statului și va fi pedepsită foarte dur”, a declarat Maia Sandu.

Candidata a îndemnat toți alegătorii din Moldova să meargă la vot. I-a invitat pe toți să verifice unde este secția la care votează, la secția de vot să vină cu mască și cu pixul de acasă. A îndemnat diaspora să se mobilizeze și să meargă la vot, să ajute să se facă ordine la ei în țară.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
14,4
Cer fragmentat
Umiditate:73 %
Vint:8,23 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău