Maia Sandu: Hoția și corupția au revenit în forță, iar de vină e Igor Dodon

  • 17 Mai 2020 15:43
Maia Sandu: Hoția și corupția au revenit în forță, iar de vină e Igor Dodon

Lidera Partidului Acțiune și Solidaritate Maia Sandu consideră că hoția și corupția au revenit în forță în Rep. Moldova în ultimele șase luni, iar de vină pentru această situație ar fi președintele Igor Dodon care s-a opus reformelor în justiție.

Igor Dodon se lamentează că Șor cu Plahotniuc vor să-i cumpere deputații. Degeaba se jelește, doar el e de vină că hoția și corupția au revenit în forță. Dacă nu se opunea reformelor în justiție și nu dădea jos guvernul nostru, astăzi am fi fost în plin proces de curățare a justiției și procuraturii de oameni care îndeplinesc comenzi politice sau iau decizii pe bani. Am fi curățat deja cele mai importante organe judecătorești, astfel încât toți corupții ar fi stat cuminți în banca lor așteptându-și rândul”, a scris Maia Sandu pe contul de Facebook.

Potrivit președintei PAS, Igor Dodon nu și-a dorit să fie justiție independentă, el a vrui să devină Plahotniuc: ”A vrut să curgă banii la partid din contrabandă și scheme de corupție. A vrut să stea liniștit că nu o să-l întrebe nimeni, nici pe el, nici pe tovarășii lui, de unde vin banii. A vrut să poată da ordine la dreapta și la stânga după cum îi poftește rânza, nu după cum scrie în Constituție”.

Maia Sandu mai crede că societatea noastră este distrusă de corupție, iar în fruntea sistemului corupt ar sta oamenii lui Igor Dodon care abia acum când simte că-i fuge pământul de sub picioare și-a amintit de angajamentul din vara trecută de a combate corupția.

Datorită lui Dodon, toți corupții au prins la curaj, după ce din iunie până în noiembrie au stat ascunși prin tufișuri. Și acum îi fac concurență, probabil cu oferte mai generoase pentru deputați, primari, consilieri, judecători și mulți alții. Iar Igor Dodon, simțind că-i fuge pământul de sub picioare, și-a amintit brusc de angajamentul din vara trecută de a lupta cu corupția”, a scris Maia Sandu pe contul ei de Facebook.

Igor Dodon nu a reacționat deocamdată la aceste acuzații.

Amintim că săptămâna aceasta, președintele Igor Dodon, care în 2011 a părăsit Partidul Comuniștilor pentru a adera la Partidul Socialiștilor, a propus adoptarea unei legi prin care să fie interzisă trecerea deputaților dintr-un grup parlamentar în altul. Totodată, șeful statului a comentat că în spatele plecărilor unor deputați democrați din PDM ar sta fostul lider al formațiunii Vlad Pahotniuc și controversatul politician Ilan Șor.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de seară București
Meteo Chișinău
23,29
Câțiva nori
Umiditate:44 %
Vint:6,17 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău