Maia Sandu felicită comunitatea evreiască din Moldova cu prilejul Sărbătorii Luminilor Hanuka

  • 07 Decembrie 2023 13:01
Maia Sandu felicită comunitatea evreiască din Moldova cu prilejul Sărbătorii Luminilor Hanuka

Președinta Maia Sandu a transmis un mesaj de felicitare comunității evreiești din Republica Moldova care în următoarele zile marchează Sărbătoarea Luminilor Hanuka.

„Stimați membri ai comunității evreiești, vă felicit cu prilejul celei mai luminoase sărbători a poporului evreu, Hanuka, dorindu-vă pace în case și în inimi. Hanuka este marele motiv de bucurie pentru toți credincioșii evrei, este perioada milosteniei, a binelui și a mărinimiei. Lumânările se aprind pentru a slăvi triumful Binelui asupra tuturor tentativelor de distrugere la care a fost supus  poporul evreiesc și religia sa”, a spus Președinta Maia Sandu.

Președinta a menționat că, așa cum se întâmplă mai bine de două milenii, sfeșnicul va arde pentru a preamări sacralitatea, purificarea templului și sfințirea altarului.

„În acest an, însă, el va arde și pentru pace, pentru seninătatea cugetelor, pentru binele copiilor. Fie ca sărbătorile să aducă împăcare, solidaritate și buna înțelegere în toată lumea. Hag Hanuka Sameah!”, a urat șefa statului.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ora de Muzică cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
23,85
Cer senin
Umiditate:33 %
Vint:6,69 m/s
Tue
19
Wed
14
Thu
15
Fri
11
Sat
12
Arhivă Radio Chișinău