Maia Sandu, după acordarea statutului de țară candidată la aderarea la UE: „Le mulțumesc românilor pentru susținere!”

  • 26 Iunie 2022 09:30
Maia Sandu, după acordarea statutului de țară candidată la aderarea la UE: „Le mulțumesc românilor pentru susținere!”

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a mulțumit românilor pentru sprijinul acordat în obținerea de către Republica Moldova a statutului de țară-candidat la aderarea la Uniunea Europeană. Într-un interviu acordat Euronews România, Maia Sandu a vorbit despre planul autorităților de la Chișinău de reformare a justiției și a domeniului de luptă anticorupție.

În interviu, Maia Sandu afirmă că imediat după acordarea statutului de țară candidat pentru Republica Moldova, l-a sunat imediat pe președintele Klaus Iohannis.

„L-am sunat imediat și i-am mulțumit frumos pentru tot spijinul pe care ni l-a acordat. Le mulțumesc cetățenilor României și autorităților, pentru că în acest proces, extrem de important pentru noi, am avut toată susținerea”, a spus Maia Sandu.

Președintele Republicii Moldova a menționat că, până la inițierea negocierilor, autoritățile au de realizat mai multe lucruri, enumerate de Consiliul European.

„Până la inițierea negocierilor avem de realizat mai multe lucruri, care au fost enumerate în opinia CE, când s-a făcut recomandarea către Consiliu să ne fie acordat statutul de țară-candidat și aceste domenii pe care trebuie să avansăm nu sunt o surpriză. Este vorba de reforma justiției, de consolidarea capacității și independenței insituțiilor care trebuie să prevină și să lupte împotriva corupției, condițiile de business și, în special, asigurarea competitivității mediului concurențial pentru toți. Avem susținerea cetățenilor. Nu este ușor, nu se întâmplă peste noapte, mai ales în situația în care corupția a prins rădăcini în R. Moldova și este nevoie să curățăm unele instituții, însă există sprijin politic și din partea UE. Sunt sigură că vom depăși dificultățile tehnice cu care ne confruntăm”, a spus Maia Sandu.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colectia de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
23,29
Cer senin
Umiditate:35 %
Vint:3,09 m/s
Wed
16
Thu
8
Fri
8
Sat
7
Sun
4
Arhivă Radio Chișinău