Maia Sandu, despre repartizarea motorinei donată de România: Cerem instituțiilor responsabile să asigure un proces transparent și corect de distribuire

  • 17 Martie 2021 11:12
Maia Sandu, despre repartizarea motorinei donată de România: Cerem instituțiilor responsabile să asigure un proces transparent și corect de distribuire

Președintele Maia Sandu a solicitat ca instituțiile responsabile să asigure un proces transparent și corect de distribuire a motorinei donate de România.

„Veste bună pentru agricultori - Guvernul a aprobat mecanismul privind distribuirea motorinei din ajutorul umanitar acordat de România. Începând cu ziua de ieri, 16 martie, producătorii agricoli care au fost afectați de secetă pot solicita ajutor în motorină din donația de 6 000 de tone promisă de Președintele Klaus Iohannis. Mulțumim României pentru sprijinul generos. Îndemnăm agricultorii să depună cererea de acordare a ajutorului la subdiviziunea teritorială a AIPA din raza teritorială în care își desfășoară activitatea. Totodată, cerem instituțiilor responsabile să asigure un proces transparent și corect de distribuire, așa încât producătorii agricoli să nu întâmpine obstacole în obținerea motorinei”, a declarat Maia Sandu.

Amintim că Ministerul Agriculturii a anunțat că, începând cu 16 martie și până pe 5 aprilie 2021, Agenția de Intervenție și Plăți pentru Agricultură (AIPA) va recepționa cererile de solicitare a suportului, sub formă de motorină, acordat de România, destinat agricultorilor afectați de seceta din anul trecut.

Ajutorul se acordă pentru acoperirea parțială a cheltuielilor, suportate de producătorii agricoli la întreținerea semănăturilor de toamnă și pentru asigurarea realizării lucrărilor de primăvară.

Dosarele de solicitare a ajutorului pot fi depuse la subdiviziunile teritoriale ale agenției.

Guvernul a aprobat săptămâna trecută Regulamentul privind repartizarea a peste 6000 de tone de motorină fermierilor, acordată ca ajutor din partea României.

 
Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
19,4
Cer senin
Umiditate:60 %
Vint:7,72 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău