Maia Sandu, despre recunoașterea certificatului de vaccinare în UE

  • 01 Iulie 2021 09:15
Maia Sandu, despre recunoașterea certificatului de vaccinare în UE

Președintele Maia Sandu a declarat, în cadrul emisiunii Secretele Puterii de la Jurnal TV, că cetățenii R. Moldova ar putea circula în țările UE în baza certificatului de vacicinare anti-COVID emis de autoritățile de la Chișinău.

„Acest subiect a fost discutat chiar astăzi la nivelul țărilor UE și R. Moldova este printre cele 10 țări cetățenii cărora pot intra în țările UE – sau dacă au testul negativ la COVID-19 sau dacă au certificat de vaccinare cu un vaccin recunoscut în spațiul european. A fost prima ședință, dar din câte înțeleg asta va fi decizia. R. Moldova este în cele 10 țări. Deci cei care s-au vaccinat cu un vaccin recunoscut de Agenția Europeană a Medicamentului (EMA) vor putea să prezinte acest lucru. Din câte am înțeles, este vorba despre vaccinul recunoscut de EMA, dar trebuie să verific”, a declarat Maia Sandu, potrivit ZdG.md

Uniunea Europeană a adăugat miercuri R. Moldovape lista țărilor din afara UE, ai căror cetățeni pot intra fără restricții pe teritoriul său. Totuși, rămâne la latitudinea fiecărei țări de a decide regulile de intrare pe teritoriul său. 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
17,24
Cer senin
Umiditate:51 %
Vint:3,09 m/s
Sat
14
Sun
15
Mon
17
Tue
17
Wed
17
Arhivă Radio Chișinău