Maia Sandu, despre problema transnistreană: Formatul pentru soluționarea conflictului va trebui să includă retragerea completă a trupelor ruse din R.Moldova

  • 20 Noiembrie 2020 11:37
Maia Sandu, despre problema transnistreană: Formatul pentru soluționarea conflictului va trebui să includă retragerea completă a trupelor ruse din R.Moldova

Președintele ales al Republicii Moldova, Maia Sandu, consideră că problema transnistreană nu poate fi rezolvată urmând scenariul aplicat în Nagorno-Karabah - potrivit unui interviu acordat publicației ucrainene "Evropeiska Pravda".

"Cred că într-o zi va exista o oportunitate geopolitică pentru reunificarea Moldovei și trebuie să fim pregătiți pentru acest lucru. Dar, în orice caz, trebuie să fie o soluție pașnică" - a afirmat Maia Sandu, fiind întrebată dacă vede posibilă o soluție militară la rezolvarea conflictului din Transnistria.

Potrivit liderului ales de la Chișinău, soluția în cazul Transnistriei ar trebui să fie una potrivită pentru întreaga țară. "Trebuie să fie un plan de acțiune elaborat în Moldova, coordonat cu toate forțele politice și cu societatea. Înțeleg că aceasta este o sarcină foarte dificilă, dar o soluție simplă chiar nu există" - a remarcat viitorul președinte al Republicii Moldova.

Totodată, Maia Sandu a subliniat că se opune federalizării Republicii Moldova și că nu susține opțiunile propuse de președintele în exercițiu, Igor Dodon, și de partidul acestuia. "Sunt sigură că vom găsi un format pentru rezolvarea conflictului. Iar acest format va trebui să includă retragerea completă a trupelor ruse din Moldova. Am vorbit întotdeauna despre acest lucru și vom vorbi în continuare" - a adăugat Maia Sandu.

(ROADOR: www.eurointegration.com.ua - 20 noiembrie)

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
15,52
Cer senin
Umiditate:57 %
Vint:5,14 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău