Maia Sandu, despre exploziile din raionul Râbnița: Au vizat pista nefuncțională a unui aerodrom. Instituțiile colectează informații

  • 07 Mai 2022 12:31
Maia Sandu, despre exploziile din raionul Râbnița: Au vizat pista nefuncțională a unui aerodrom. Instituțiile colectează informații

Presedinta Republicii Moldova, Maia Sandu, și-a exprimat îngrijorarea, în cadrul unei conferințe de presă comunie cu omologul său lituanian, Gitanas Nauseda, aflat astăzi în vizită oficilă la Chișinău, în legătură cu incidentul de noaptea trecută, produs în regiunea transnistreană și care a vizat pista fostului aeroport de lângă satul Vărăncău, raionul Râbnița. Potrivit șefei statului, potrivit informațiilor pe care le deține, obiectele explozive ar fi fost aruncate de o dronă.

„Din informațiile pe care le deținem, noaptea trecută au mai avut loc explozii în stânga Nistrului și anume în zona fostului aerodrom militar din satul Vărăncău, raionul Râbnița. Exploziile au avut loc între 22:00-22:50. Nu sunt victime. Aceste explozii au vizat pista nefuncțională a unui aerodrom. Instituțiile noastre competente încă colectează informații și când vom avea mai multe detalii vom reveni”, a declarat Maia Sandu.

Șefa statului a menționat că autoritățile constituționale monitorizează în permanență situația, în condițiile în care siguranța cetatenilor este una dintre prioritățile statului.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri * Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
4,96
Ceață
Umiditate:99 %
Vint:0 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău