Maia Sandu, despre discuțiile cu unioniștii n contextul apropierii alegerilor prezidențiale

  • 01 August 2020 16:52
Maia Sandu, despre discuțiile cu unioniștii n contextul apropierii alegerilor prezidențiale

Maia Sandu, liderul Partidului Acțiune și Solidaritate, a anunțat că a încercat să poarte discuții cu liderii unioniști de la Chișinău în contextul alegerilor prezidențiale din 1 noiembrie 2020., scrie INFOPRUT.RO

Potrivit sursei ctate, fostul premier al R. Moldova a menționat că acum câteva săptămâni a avut o întrevedere cu Dorin Chirtoacă, reprezentatul Mișcării Politice Unirea.

În context, fiind întrebată, dacă liderul PL își va retrage candidatura din primul tur al alegerilor prezidențiale din toamnă în favoarea sa, Maia Sandu a precizat că nici nu s-a discutat despre acest fapt. „Eu nu am pus problema ca să se retragă cineva. Înțeleg că fiecare partid vrea să-și promoveze propriul candidat și să-și mobilizeze susținătorii. Singurul lucru pe care noi îl promovăm este să avem o campanie corectă pe centru-dreapta și să nu ne atacăm reciproc pentru că asta ar putea să dăuneze în turul II, iar electoratul va decide cine ajunge în turul II”, a declarat liderul PAS pentru emisiunea „Puterea a patra”, cu Gheorghe Gonța, de la NAȚIONAL 4.

Totodată, Maia Sandu a punctat că este mai complicat de discutat cu Octavian Țîcu, liderul PUN, pentru că „el este mai puțin deschis pentru discuții, dar asta nu înseamnă că n-o să încercăm”.

Amintim că până în prezent pe segmentul de centru-dreapta și-au anunțat intenția de a participa la alegerile prezidențiale din 1 noiembrie mai mulți candidați. Este vorba despre Octavian Țîcu – candidatul PUN, Dorin Chirtoacă, care va reprezenta Mișcarea Politică Unirea, Maia Sandu-candidatul PAS și Andrei Năstase, care va participa la alegerile prezidențiale din partea PPDA.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
14,4
Cer acoperit de nori
Umiditate:97 %
Vint:4,12 m/s
Thu
17
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău