Maia Sandu, despre declarația Ambasadei Ruse la Chișinău precum că etnicii ruși ar fi discriminați: Toți cetățenii sunt în siguranță în Republica Moldova

  • 17 Martie 2022 13:46
Maia Sandu, despre declarația Ambasadei Ruse la Chișinău precum că etnicii ruși ar fi discriminați: Toți cetățenii sunt în siguranță în Republica Moldova

Rep. Moldova respectă drepturile omului și depune toate eforturile ca fiecare cetățean să se simtă în siguranță, indiferent de limba pe care o vorbește, a declarat astăzi președinta Maia Sandu, ca reacție la declarația Ambasadei Ruse la Chișinău precum că etnicii ruși ar fi discriminați pe motive naționale, lingvistice, culturale, religioase și de altă natură.

Șefa statului a spus că din primele zile ale războiului din Ucraina, autoritățile de la Chișinău au făcut apel la unitate și pace.

”Cetățenii Republicii Moldova, indiferent dacă vorbesc limba română sau vorbesc limba rusă, sunt în siguranță în Republica Moldova. Noi lucrăm pentru siguranța și bunăstarea fiecărui cetățean. Din primele zile ale acestui război am făcut apel la unitate, am făcut apel ca să nu permitem discursului de ură să ne dezbine. Și le mulțumesc tuturor oamenilor care au urmat acest apel și car au contribuit ca să putem să menținem acest apel ca să putem să menținem unitatea. Republica Moldova respectă drepturile omului, Rep. Moldova face toate eforturile pentru ca fiecare cetățean, repet, indiferent de limba pe care o vorbește să se simtă în siguranță aici acasă”

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ora de muzică cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
13,24
Câțiva nori
Umiditate:71 %
Vint:6,17 m/s
Sun
15
Mon
16
Tue
18
Wed
18
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău