Maia Sandu, despre acțiunile Procuraturii Anticorupție în cazul lui Ilan Șor: Adriana Bețișor trebuie să părăsească cât mai urgent organele procuraturii și să fie deferită justiției

  • 26 Iunie 2019 14:34
Maia Sandu, despre acțiunile Procuraturii Anticorupție în cazul lui Ilan Șor: Adriana Bețișor trebuie să părăsească cât mai urgent organele procuraturii și să fie deferită justiției

Premierul Maia Sandu a comentat acțiunile Procuraturii Anticorupție în cazul lui Ilan Șor.

„Este extrem de grav că timp de aproape 5 ani Adriana Bețisor l-a lăsat pe Șor în libertate, cheltuind banii furați de la cetățeni, pentru că așa i-a dictat șeful său Plahotniuc, și că până astăzi a tergiversat luarea deciziei de a sechestra averea lui Șor și de a cere mandat de arest. Șor este principalul beneficiar al furtului miliardului, conform raportului companiei Kroll, respectiv lipsa unei soluții finale a instanțelor de judecată este dubioasă și nejustificată. Adriana Bețișor nu doar că trebuie să părăsească cât mai urgent organele procuraturii, ci trebuie deferită justiției pentru prejudicierea statului în urma deciziilor sale întârziate și a instrumentării dosarelor la comandă politică”, a declarat Maia Sandu. 

Amintim că Procuratura Anticorupție aplică sechestru pe mai multe bunuri care aparțin controversatului om de afaceri, Ilan Șor.

Informația a fost confirmată pentru Radio Chișinău de către procurorul șef interimar al Procuraturii Anticorupție, Adriana Bețișor. Ea a comunicat că este aplicat sechestru și pe bunurile altor persoane juridice.

A fost autorizată aplicarea sechestrului pe mai multe bunuri mobile și imobile ale unor persoane fizice. Nu putem vorbi acum despre valoarea acestora, deoarece nu cunosc detalii. Sunt vizate și unele persoane juridice”, a afirmat ea.

Adriana Bețișor a mai spus că sechestrul este aplicat tocmai acum, deoarece a fost nevoie de mai multe proceduri.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
12,18
Cer acoperit de nori
Umiditate:87 %
Vint:5,14 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău