Maia Sandu, de Ziua Națională a Culturii: Cultura este o sursă unică de bucurie și de celebrare a umanității din noi

  • 15 Ianuarie 09:36
Maia Sandu, de Ziua Națională a Culturii: Cultura este o sursă unică de bucurie și de celebrare a umanității din noi

Președinta R. Moldova, Maia Sandu, susține într-o postare pe pagina sa de Facebook, că „numai prin accesul la cultură și lectură putem schimba mentalități, putem forma generații de oameni cu gândire liberă”, transmite Radio Chișinău.

„Cultura este o sursă unică de bucurie și de celebrare a umanității din noi. În ultimii ani, avem parte de o adevărată efervescență culturală. Tot mai multe festivaluri și evenimente de calitate iau amploare și își câștigă tot mai mult public, atât din țară, cât și de peste hotare. De Ziua Națională a Culturii și de ziua de naștere a marelui Eminescu vreau să anunț că și în 2024 cea mai mare sărbătoare a Cărții - Bookfest Chișinău, se va desfășura sub Înaltul Patronaj al președinților României și Republicii Moldova.

În această vacanță de iarnă am cunoscut un grup de elevi din Chișinău, care în acest an au pășit în clasa întâi și împreună am răsfoit și citit cărțile pentru copii pe care le avem pe rafturile bibliotecii de la Președinție. Interesul față de lectură, în special la copii și accesul la carte de calitate trebuie sprijinit pe toate căile și la toate nivelurile. Numai prin accesul la cultură și lectură putem schimba mentalități, putem forma generații de oameni cu gândire liberă.

Copiii care citesc, tinerii culți, care aleg teatrul, cartea, dezvoltarea frumoasă sunt adulții de mâine care vor alege cuvântul în locul armei, vor avea curajul să apere valorile învățate și vor construi o societate unde este respect și bună înțelegere”, se arată în mesaj.

15 ianuarie, Ziua Națională a Culturii a fost instituită în aprilie 2012 și are ca scop promovarea culturii naționale, a valorilor culturale autentice, precum și a personalităților artistice din domeniul culturii.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chișinău
17,24
Cer senin
Umiditate:45 %
Vint:2,06 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
12
Thu
11
Arhivă Radio Chișinău