Maia Sandu: Dacă nu discutăm, nu vom ajunge să avem un candidat comun la prezidențiale

  • 31 Ianuarie 2020 08:12
Maia Sandu: Dacă nu discutăm, nu vom ajunge să avem un candidat comun la prezidențiale

Președinta PAS, susține că partidele de dreapta, care promovează integrarea europeană, trebuie să poarte discuții concrete în ceea ce privește posibilitatea înaintării unui candidat comun pentru alegerile prezidențiale. Politiciana s-a referit aici și la declarațiile făcute de colegii ei din blocul ACUM, Partidul Platforma Demnitate și Adevăr, care au anunțat că la șefia statului vor susține doar un candidat apartinic. Maia Sandu spune că vrea să audă candidați concreți pentru a aborda la modul serios subiectul respectiv, transmite IPN.

„I-am auzit pe colegii de la Platforma DA că vor susține doar un candidat apartinic, noi i-am întrebat despre ce propunere este vorba. Să auzim pe cine văd ei, care sunt șansele acestui candidat. Problema cea mare este în mediul informațional pe care îl avem noi în Republica Moldova atunci când accesul la presă care ajunge în toate colțurile țării este limitat, capacitatea de a-l face cunoscut pe un om necunoscut nu este atât de mare. De aceea, este o sarcină destul de dificilă”, a afirmat lidera PAS în cadrul emisiunii „În profunzime”, la postul ProTV Chișinău.

Totodată, Maia Sandu susține că formațiunea pe care o reprezintă nu spune „Nu” oricărei opțiuni, dar vrea să știe exact ce se propune, nu doar discuții abstracte. „Dacă nu discutăm, nu vom ajunge niciodată să avem un candidat comun. Vrem să auzim punctele de vedere ale colegilor din alte partide. Am început o discuție cu Dorin Chirtoacă de la Partidul Liberal, sperăm să avem și o discuție cu colegii de la Platforma DA, când va reveni acasă Andrei Năstase, o să discutăm și cu Partidul Liberal Democrat și cu alte forțe care vor să discute și care împărtășesc obiectivele de integrare europeană”, a explicat fosta prim-ministră.

Politiciana anunță că formațiunile vor porni de la responsabilitate și discuții foarte pragmatice. „Să vedem fiecare parte să pună pe tavă propunerea concretă și să evaluăm aceste propuneri. Eu sunt optimistă că noi putem să avem o discuție în interesul oamenilor. Eu sper să putem să depășim animozitățile și cred că orgoliile politice au făcut mult rău de-a lungul timpului Republicii Moldova. Eu sper că noi cu toții înțelegem că Igor Dodon reprezintă un pericol mare pentru Republica Moldova și că dacă îl lăsăm pentru încă un mandat, țara aceasta chiar va deveni o țară-fantomă în care nu vor rămâne decât oamenii în vârstă care nu mai pot să plece”, a afirmat președinta PAS.

Maia Sandu susține că se află într-o situație mai dificilă, dar nu imposibilă în raport cu Igor Dodon și posibilitățile acestuia atât instituționale, cât și mediatice.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir
Meteo Chișinău
9,96
Câțiva nori
Umiditate:99 %
Vint:4,63 m/s
Thu
16
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău