Maia Sandu: Curtea Constituțională a declarat neconstituțional Partidul Șor. Este o decizie așteptată de societate

  • 19 Iunie 2023 15:25
Maia Sandu: Curtea Constituțională a declarat neconstituțional Partidul Șor. Este o decizie așteptată de societate

Președinta Maia Sandu a reacționat la Decizia Curții Constituționale de astăzi, 19 iunie, luată în privința Partidului Șor, transmite Radio Chișinău.

„Curtea Constituțională a declarat neconstituțional Partidul Șor. Este o decizie așteptată de societate, anume pentru că moldovenii pun preț și vor să trăiască într-un stat democratic, într-un stat de drept, unde organizațiile criminale nu sunt protejate, ci împiedicate să captureze statul.
 
Un partid politic creat din corupție și pentru corupție este un pericol pentru sistemul constituțional și securitatea statului. Urmează ca instituțiile statului să analizeze considerentele deciziei CC și să întreprindă pașii următori în vederea respectării și implementării efective a acestei decizii.
 
Cetățenii Republicii Moldova și-au apărat mereu libertatea și au cerut lege egală pentru toți. Republica Moldova trebuie să devină un stat care sancționează și îi împiedică pe corupți să utilizeze statul și banul public în interes personal. Moldovenii își doresc un stat care să-i protejeze de hoți și să facă dreptate. Doar un stat curățat de cei care îl fură poate oferi bunăstare cetățenilor săi”, a scris Maia Sandu într-o postare pe Facebook.
 
Amintim că Partidul „Șor” a fost declarat neconstituțional. Decizia a fost luată astăzi, 19 iunie, de către Curtea Constituțională, transmite Radio Chișinău.

Formațiunea este acuzată că a acționat în contradicție cu principiile statului de drept și a pus în pericol suveranitatea și independența R. Moldova, fiind finanțată din exterior și sprijinită de către serviciile secrete rusești.

 
 
 
 
Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
10,24
Cer senin
Umiditate:81 %
Vint:1,03 m/s
Fri
18
Sat
15
Sun
15
Mon
18
Tue
18
Arhivă Radio Chișinău