Maia Sandu condamnă noul atac brutal al Rusiei asupra Kievului

  • 16 Mai 2023 14:54
Maia Sandu condamnă noul atac brutal al Rusiei asupra Kievului

Președinta Maia Sandu condamnă noul atac brutal al Rusiei asupra Kievului, și cere ca cei responsabili să fie trași la răspundere pentru crimele împotriva civililor, scrie Radio Chișinău.

„Suntem afectați de încă un atac oribil asupra Kievului. Atacul necruțător al Rusiei asupra civililor este o amintire a nerespectării totale a normelor internaționale.Pe măsură ce liderii europeni se adună în Islanda, suntem uniți în condamnarea acestui război brutal și în tragere la răspundere pe autori ” a scris președinta Maia Sandu pe Tweeter.

Președinta Republicii Moldova se află timp de două zile în capitala Islandei. Pe 16 și 17 mai, Maia Sandu, ea participă la cel de-al patrulea Summit al Consiliului Europei (CoE) al șefilor de state și de guverne.

Șefa statului va avea mai multe întrevederi bilaterale cu șefi de state și de guverne pentru a avansa agenda europeană a Republicii Moldova”, se menționează într-un comunicat al președinției.

Amintim că Kievul a fost atacat puternic cu rachete și drone, la câteva ore de la întoarcerea președintelui Zelenski dintr-un turneu occidental, menit să găsească sprijin militar suplimentar în perspectiva unei apropiate contraofensive.

Administrația militară a capitalei ucrainene a declarat că este al optulea atac rusesc de la începutul lunii, dar de data aceasta inamicul a folosit simultan drone, rachete de croazieră și probabil și balistice, cu o intensitate excepțională și din mai multe direcții. Șeful administrației militare ucrainene, Serhii Popko afirmă că au fost distruse 6 rachete hipersonice „Kinjal”, 9 rachete de croazieră „Kalibr” și 3 rachete balistice Iskander.

Toate țintele au fost doborâte. 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
11,07
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:3,09 m/s
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Arhivă Radio Chișinău