Maia Sandu, candidatul comun al PAS, PPDA și PLDM. Andrei Năstase nuanțează: DECIZIA FINALĂ va fi luată vineri

  • 13 Octombrie 2016 01:19
Maia Sandu, candidatul comun al PAS, PPDA și PLDM. Andrei Năstase nuanțează: DECIZIA FINALĂ va fi luată vineri

Liderul Partidului Acțiune și Solidaritate, Maia Sandu, va fi candidatul comun al coaliției electorale formată din Partidul Acțiune și Solidaritate, Platforma „Demnitate și Adevăr” și Partidul Liberal Democrat, potrivit unei decizii adoptate astăzi. Totuși, încă nu este clar dacă aceasta este decizia finală, urmând să mai fie discutată în interiorul celor trei formațiunii.

Liderii PAS, Platforma DA și PLDM, au avut astăzi o ședință la care s-a decis că Maia Sandu va fi candidatul comun al celor trei formațiuni la alegerile prezidențiale. Informația a fost confirmată pentru Radio Chișinău de liderul PLDM, Viorel Cibotaru.

„Noi suntem în proces de elaborare a mesajului comun, detalii, adresarea către electorat. Urmează să luăm deciziile interne. Noi la PLDM trebuie să discutăm aceasta la Birou și ulterior la Consiliul Național”, a precizat Viorel Cibotaru.

Maia Sandu nu au fost de găsit pentru a comenta decizia. Pe de altă parte, pe Facebook, Andrei Năstase anunță că vineri va avea loc ședința Consiliului Politic Național al Platformei Demnitate și Adevăr la care se va analiza situația creată și va fi adoptată o decizie.

Maia Sandu și Andrei Năstase au promis încă startul electoralei că unul din ei se va retrage din cursă, în favoarea celuilalt,din moment ce va devenii limpede care dintr ei are mai multe șanse. Potrivit ultimelor sondaje, Maia Sandu, Andrei Năstase și Marian Lupu se bucurau de șanse aproximativ egale în intențiile de vot cu procentaje cuprinse între 12 și 15 la sută, după socialistul Igor Dodon, cu un rating de aproximativ 30%.

Totuși, sociologul Doru Petruți consideră că decizia de a susține un candidat comun nu-i va dubla șansele Maiei Sandu, așa cum ar părea la prima vedere.

„În situația dintre maia Sandu și Andrei Năstase voturile nu se transferă integral și așa de simplu și repede precum visează unii. Și în general când se formează un bloc electoral din mai mult partide niciodată 1+1+1=3. Cam de fiecare dată suma e mai mică”, a subliniat Doru Petruți pentru Radio Chișinău.

Amintim că alegerile prezidențiale vor avea loc la 30 octombrie, în cursă, fiind înscriși, deocamdată, 12 candidați.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
20
Cer senin
Umiditate:82 %
Vint:2,1 m/s
Sat
21
Sun
20
Mon
20
Tue
18
Wed
16

Curs oficial BNM 22 August 2020

MDL RATĂ TREND
EUR 19.6967 -0.0000
USD 16.6356 -0.0000
RON 4.0711 -0.0000
UAH 0.6064 -0.0000
RUB 0.2255 -0.0000
Arhivă Radio Chișinău