Maia Sandu: Azi se fac 500 de zile de când Rusia și-a început războiul brutal împotriva Ucrainei. Datorită curajului militarilor ucraineni, în Republica Moldova avem pace

  • 08 Iulie 2023 11:25
Maia Sandu: Azi se fac 500 de zile de când Rusia și-a început războiul brutal împotriva Ucrainei. Datorită curajului militarilor ucraineni, în Republica Moldova avem pace

Președinta Maia Sandu a transmis un mesaj la trecerea a 500 de zile de când Rusia a început invazia în Ucraina, prilej cu care șefa statului a evocat curajul militarilor ucraineni și rezistența populației civile din țara aflată în război de apărare a libertății.

„Azi se fac 500 de zile de când Rusia și-a început războiul brutal împotriva Ucrainei. 500 de zile de când oamenii pașnici, care dormeau în casele lor, care trăiau pe pământul lor, au fost treziți de exploziile bombelor și huruitul tancurilor.

Oameni nevinovați executați și lăsați să se descompună pe străzi sau aruncați în groapa comună. La Bucha, la Irpin, la Hostomel, la Borodianka. Femei violate și copii uciși sau schilodiți de bombe.

Cei în puteri, femei și bărbați, au luat armele în mâini și-și apără țara. Milioane de mame cu copii și vârstnici au fost nevoiți să-și lase casele și să se adăpostească în subsoluri, în stațiile de metrou sau să fugă în alte regiuni ale Ucrainei sau în alte țări.

Acest război brutal seamănă moarte și teroare. Invadatorii distrug clădiri și locuințe, bombardează rețele electrice, distrug sistemele de apă, devastând totul.

Datorită curajului militarilor ucraineni, datorită rezistenței populației civile, în Moldova avem pace. Suntem solidari cu Ucraina și vom face tot ce ne stă în puteri să fim alături.

Ucrainenii sunt și vor fi bineveniți în țara noastră. Drumurile și căile noastre ferate vor continua să ducă produsele ucrainene către piețele lor de desfacere.

Ca parte a comunității internaționale, ne vom uni eforturile cu Ucraina pentru ca Rusia să răspundă pentru crimele sale de război.

Ucraina va învinge. Altfel nu poate fi. Ucrainenii sunt oamenii păcii și noi suntem alături de ei.

Слава України!”, a transmis Maia Sandu într-o postare pe Facebook.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de prânz București
Meteo Chișinău
27,18
Cer senin
Umiditate:35 %
Vint:4,63 m/s
Tue
23
Wed
15
Thu
10
Fri
9
Sat
10
Arhivă Radio Chișinău