Maia Sandu: Am oameni care ar forma un guvern bun

  • 16 Ianuarie 09:44
Maia Sandu: Am oameni care ar forma un guvern bun

Președintele Maia Sandu spune că are o echipă care ar putea forma un Guvern foarte bun, însă lipsa unei majorități parlamentare care să susțină noul Executiv o împiedică să desemneze un candidat la funcția de prim-ministru, notează IPN.

Eu am o echipă, am oameni care ar forma un Guvern foarte bun, dar problema este lipsa susținerii în Parlament. Chiar dacă ar vota un astfel de Executiv, este clar că nu va exista o majoritate care să susțină inițiativele acestui Guvern ”, a declarat Maia Sandu în timpul emisiunii „Piatnița s Anatoliem Golea”, de la postul de televiziune RTR Moldova.

Președintele Maia Sandu spune că votarea unui Guvern de către actualul Parlament, și demisia ulterioară a respectivului Executiv nu va face altceva decât să amâne pentru o perioadă nedeterminată alegerile parlamentare anticipate.

Le oferim cetățenilor posibilitatea să-și aleagă deputații, în funcție de ceea ce au văzut în tot acest timp și în funcție de ceea ce s-a întâmplat până acum. Decizia aparține oamenilor. Mai târziu, partidele care vor accede în Parlament vor decide cu cine se aliază și cu cine creează majoritate parlamentară”, a declarat Maia Sandu. 

Șeful statului a anunțat că așteaptă decizia Curții Constituționale privind posibilitatea autodizolvării Parlamentului, sesizare depusă de Partidul Acțiune și Solidaritate și abia apoi va lua o decizie în vederea depășirii crizei politice în care ne aflăm.

Potrivit Constituției, există două posibilități de declanșare a alegerilor parlamentare anticipate:  dacă timp de 3 luni parlamentul nu votează proiecte de lege sau dacă eșuează două tentative de învestire a unui nou Guvern.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri
Meteo Chișinău
19
Cer senin
Umiditate:37 %
Vint:2,57 m/s
Sat
6
Sun
2
Mon
3
Tue
5
Wed
7

Curs oficial BNM 26 Februarie 2021

MDL RATĂ TREND
EUR 21.3426 0.0702
USD 17.4546 -0.0313
RON 4.3784 0.0148
UAH 0.6257 0.0001
RUB 0.2368 -0.0010
Arhivă Radio Chișinău